• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karfur stiže u Beograd i Novi Sad do kraja godine?

Izvor mondo.rs

I ranije je najavljivano da će u Srbiji biti otvorena prodavnica najvećeg evropskog trgovinskog lanca "Karfur", a sada bugarski mediji pišu da bi do kraja godine trebalo da budu otvoreni u Beogradu i Novom Sadu.

Direktor "Karfura" za Bugarsku i Srbiju, Miloš Ristić, izjavio je za bugarski poslovni portal "Investor.bg" da je tržište u toj zemlji stabilnije i funkcionalnije nego u drugim državama regiona.

Francuski lanac će, prema Ristićevim najavama, ove godine u Bugarskoj otvoriti tri nova objekta u šta će biti uloženo oko 12 miliona evra, prenosi B92.

Bugarski portal podseća da "Karfur" trenutno ima 723 prodavnice u Grčkoj, 19 u Albaniji (nakon preuzimanja lanca Euromaks), 17 na Kipru i jedan u Makedoniji. Do kraja ove godine planira se ulazak na tržište Srbije sa supermarketima u Beogradu i Novom Sadu, piše Investor.bg navodeći da će se ekspanzija sprovesti preko kompanije "CMB Bugarska".

Kako navodi portal Franchising.rs, francuski "Karfur" na Balkanu posluje kroz franšizu, a primalac master franšize za zemlje ovog regiona je grčka kompanija "Marinopulos grupa", koja je do 2012. godine imala zajedničko preduzeće s matičnom kompanijom "Karfur" – "CM Balkans".

Kao deo "CM Balkansa", 2007. je osnovana kompanija "CMB Bugarska", koja je od 2010. zadužena za širenje i razvoj brenda na području Balkana, podseća Franchising.rs.

Pre nego što je imenovan za direktora "Karfura" za Bugarsku i Srbiju, Miloš Ristić je bio izvršni direktor kompanije "Delta Maksi", odnosno potpredsednik kompanije "Delez Srbija, BIH i Crna Gora" zadužen za nabavku, snabdevanje i kvalitet.

Prve zvanične informacije o dolasku "Karfura" u Srbiju došle su upravo iz "Delte", kada je kompanija Miroslava Miškovića u februaru prošle godine objavila da je s francuskim trgovinskim lancem postigla dogovor o otvaranju hiperkerketa u budućem tržnom centru "Delta planet" na Autokomandi u Beogradu.

Generalni direktor "Delta ril estejta" Vojislav Glavinić tada je izjavio i da je dogovoreno da "Delta" i "Karfur" zajedno nastupe i na drugim lokacijama.

U međuvremenu se pojavila i nezvanična informacija da će "Karfur" otvoriti hipermarket i u okviru stambeno-komercijalnog kompleksa koji Gređevinsko preduzeće "Napred" planira da izgradi u novobeogradskom Bloku 41a, na uglu Ulice omladinskih brigada i Bulevara Milutina Milankovića.

Iako se 2015. godina pominje kao rok kada bi i jedan i drugi kompleks mogli da budu otvoreni, izgradnja ovih objekata još nije počela i zasad nema zvaničnih informacija o početku njihove realizacije.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić je, s druge strane, krajem prošle godine izjavio da nema informacija o planovima francuskog "Karfura" u Srbiji.

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Garfild

Imao sam mišljenje da više trgovinskih lanaca znači dosta niže cene ali u praksi nije to baš tako. Cene u inostranstvu po tim lancima su jedno, a ovde se vrlo brzo stope sa ostalim lancima i približno imaju iste cene svi.

g

@Garfild Oni zato i dolaze jer ovde dobijaju marze kakve nigde ne mogu dobiti uz jeftinu radnu snafgu

Maksa

Sto je vise zdrave konkurencije, to je potrosac na vecem dobitku. Karfur - dobrodosli.

special image