• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sanja Beštić pravi predstavu o Džeki i Merilin

Izvor mondo.rs

Srpska rediteljka u Njujorku postavlja predstavu o dve kultne dame američke politike i šoubiznisa.

Sanja Beštić u aprilu će u pozorištu Lajon na Tajms skveru predstaviti svoju novi projekat, "Jackie and Marilyn", o dvema ženama koje ne prestaju da fasciniraju svet ni više decenija nakon smrti.

"Tekst je napisala višestruko nagrađivana engleska spisateljica Šeri Grobert, sa kojom radim već drugi put. Džeki će igrati glumica australijskog porekla Rejčel Barer, a Merilin Lela Sati, Kanađanka jugoslovensko-francuskog porekla", napisala nam je rediteljka iz Njujorka.

Muziku za predstavu potpisuju Aleksandra Kovač i Roman Goršek, a Beštićeva je kao ostale saradnike angažovala "svoju standardnu ekipu".

"Kostimografkinja koja poslednjih 20 godina živi i radi u Njujorku, i oblačila je poznate dame od Sigurni Viver do Hale Beri, Aleksandra Stojić Zurovac, potpisuje kostim. Scenograf je Njujorčanin kolumbijskog porekla Džonatan Gonzales, sa kojim radim godinama unazad".

Premijera komada "Jackie and Marilyn" zakazana je za 19. april u srcu pozorišnog distrikta na Tajms skveru, u okviru kompleksa "Theater Row".

"Ovaj komad govori o ljubavi, braku i vezi, o održavanju perfektne porodične slike, moći, vlasti, strasti, seksu, ženi koja je postala i ostala najbitnija Prva dama Amerike i obeležila istoriju kao modna ikona. Ovaj komad govori i o ženi koja je postala najveći seks simbol na planeti, ženi sa najvecim brojem Plejboj naslovnica, onoj kojoj niko nije mogao da odoli jer je zbog svoje seksipilnosti i lepote obarala sa nogu. Ipak, lepota joj nije pomogla da pobedi nesigurnost i oseti se dovoljnom i prihvaćenom. Kako se osećala Džeki Kenedi znajući da joj muž, gospodin predsednik spava sa najlepšom zenom sveta, a kako se osećala Merlin znajući da će zauvek ostati ljubavnica - nepriznata do kraja".

Predstava će se pozabaviti i čuvenim sastankom između Džeki i Merilin, koji je trajao 30 minuta i zauvek ostao misterija.

"Iz moje perspektive, brodvejska publika će imati prilike da vidi šta se dogodilo iza zatvorenih vrata sa najmisterioznijim poznatim damama Amerike, Džeki Kenedi i Merilin Monro".

Pored nove premijere, Sanja u Njujorku snima seriju "Catch 30" i privodi kraju roman koji piše zajedno sa Davidom Albaharijem i Markom Šelićem – Marčelom. Šta nam je Marčelo rekao o romanu "U šest ruku", pročitajte OVDE!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE