• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro plaćanje karticama preko E-uprave

Izvor Beta

Plaćanje platnim karticama preko portala E-uprava (euprava.gov.rs) trebalo bi da zaživi u naredna tri meseca, izjavio je danas direktor Uprave za Digitalnu agendu Srbije Dušan Stojanović.

Na predstavljanju usluga E-uprave u Palati Srbije, on je rekao da je namera da se omogući elektronsko plaćanje sa tri programa kartica, nacionalnom dina karticom i međunarodnim karticama "viza" i "masterkard".

Želja je da se, kako je rekao Stojanović, preko portala E-uprava ponudi zaokružena elektronska usluga državnih organa, jer kako je rekao usluga nije potpuna ako za nju morate da idete na šalter zbog uplate.

On je dodao da je u toku testiranje i plaćanja usluga države preko mobilne aplikacije "Platimo".

Stojanović je istakao da se pored postojećih usluga E-uprave, kao što je zakazivanje termina za ličnu kartu i pasoš i obnavljanja vozačke dozvoje, razvijaju i nove koje trebalo da olakšaju građanima korišćenje usluga državnih organa.

Jedna od novih usluga koja se ravija je, kako je istakao, servis koji će omogućiti trudnicama da od kuće podnesu sva dokumenta koja su im potrebna za dobijanje nadoknade.

Na skupu u Palati Srbije, Uprava za digitalnu agendu je predstavnicima državne uprave i nevladinog sektora, prezentovala unapređeni modul za elektronske javne rasprave na portalu E-uprava i smernice za izgradnju veb prezentacija organa državne uprave.

"Što se nas tiče javne rasprave preko E-uprave mogu odmah da počnu, a na ministarstvima je da se odluče da li će to raditi preko tog portala ili samo preko svog sajta", rekao je Stojanović agenciji Beta.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image