• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspekcija za rad "zatvorila" sedam gradilišta

Inspektorat za rad Ministarstva za rad posle jučerašnje inspekcijske kontrole 67 poslodavaca koji izvode radove niskogradnje, zabranio je rad na sedam gradilišta, podneo 26 prekršajnih prijava i 38 rešenja o otklanjanju nepravilnosti.

Najviše nepravilnosti utvrđeno je u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu – neprijavljivanje početka rada na gradilištu, zaposleni nemaju adekvatnu opremu za bezbedan rad, nisu obavili redovne lekarske preglede, a nije ni izvršena provera osposobljenosti za bezbedan rad ukoliko rade na poslovima sa povećanim rizikom, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

 U oblasti radnih odnosa najviše prijava podneto je zbog angažovanja lica bez zaključenog ugovora o radu, jer je od 636 zatečena lica 127 je radilo na „crno“, i neisplate zarada.

Inspektori su zabeležili da je kašnjenje u isplati od jednog meseca do dve godine.

Inspekcijski nadzor je obavljen juče na gradilištima Koridor 10 (na deonicama Niš-Dimitrovgrad i Niš-makedonska granica), Koridor 11 (E - 763, na deonici Ljig-Preljina) , magistralni put M1/11 - autoput Kragujevac, gradilište „Železnice Srbije" - Ćuprija, gradilište drugi kolosek pruge na deonici Krnjača-most na Tamišu, gradilište fabrike „Tigar Tyres Pirot.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image