• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budžet u manjku 128 milijardi,akcize baš slabo idu

Izvor Beta

Deficit republičkog budžeta na kraju avgusta ove godine iznosio je 128,3 milijarde dinara, a kad se uračunaju rashodi za projektne zajmove 137,5 milijardi dinara, objavilo je Ministarstvo finansija Srbije.

Budžetom za 2014. godinu predviđeni su prihodi od 929,9 milijardi, rashodi od 1.113 milijardi i deficit od 183 milijarde dinara.

U avgustu je deficit budžeta uvećan za 18,5 milijardi jer su prihodi iznosili 58,5 milijardi, rashodi 77 milijardi dinara.

U avgustu manji i rashodi

U avgustu su rashodi budžeta bili najmanji od početka godine. Najveći deo rashoda činili su transferi organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja (21,1 milijarda dinara, od čega su dotacije penzionom fondu 20,2 milijarde) i plate (20,7 milijardi dinara).

Poreski prihodi bili su 51,6 milijardi, a neporeski 5,8 milijardi dinara.

Po osnovu donacija prikupljena je 1,1 milijarda dinara, od čega jedna milijarda za pomoć poplavljenim područjima.

Prihodi budžeta u avgustu su bili značajno manji nego u julu, pre svega zbog manje naplate akciza koja je iznosila 10,2 milijarde dinara, a manji su bili i prihodi od naplate poreza na dodatu vrednost (PDV) i od poreza na dobit.

Na nivou opšte države, u avgustu je deficit budžeta iznosio 19,5 milijardi, a za osam meseci ove godine 122,1 milijarda dinara, pri čemu su delovi centralne države i lokalnog nivoa vlasti trenutno u suficitu.

Na nivou lokalnih samouprava suficit iznosi 7,3 milijarde, u Vojvodini 3,2 milijarde, a u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje 7,6 milijardi dinara.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image