• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fijat ne planira prizvodnju novog modela

Izvor Beta

Italijanski "Fijat" trenutno nema nameru da proizvodi bilo koji novi model u Srbiji, a sledeće godine planira da u kragujevačkoj fabrici proizvede od oko 100.000 vozila "fijat 500 L", javlja RTS


"Za sada nećemo menjati ništa. "Fijat 500 L" kao okosnica i evropske i svetske prodaje, ostaje broj jedan u Kragujevcu. Planiramo da u 2015. oko 30.000 do 40.0000 tih automobila izvezemo van Evrope, najviše u SAD", rekao je za RTS Đan Luka iz italijanskog "Fijata".

Kako je najavio, Vlada Srbije, "Fijatov" partner u Fijat automobilima Srbija, iskoristiće posetu ruskog predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu i obnoviti sa ruskom stranom razgovore o uvozu kontingenta od 10.000 automobila iz Kragujevca u Rusiju bez carine.

Đan Luka je istakao da se čak 67 odsto automobila "fijat 500 L" proizvodi u Kragujevcu i dodao da se "bukvalo, od table lima do montaže automobila, sve radi u fabrici u Srbiji".

"Radi se veliki broj komponenti enterijera, veći deo plastike, samo se motori i menjači uvoze", rekao je predstavnik italijanskke kompanije "Fijat".

Prema njegovim rečima, prihod od proizvodnje u Srbiji i izvoza bio bi oko milijardu evra, što, je kako je ocenio, sasvim dovoljno ako se uzmu u obzir kolebanja tržšita.

"Veoma smo zadovoljni saradnjom sa Vladom Srbije koja nam je partner u ovom poslu i bez koje se on ne bi odvijao na ovako efikasan nacin", istakao je Đan Luka.

On je to za RTS (rts.rs) rekao na sajmu automobila u Parizu, gde je promovisan model "fijat 500X", koji će se montirati u Italiji. Taj "krosover" model podseća na "fijat 500 L", a u suštini je potpuno nov automobil, napominje RTS.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

aca

Voleli ili ne voleli FIat, jedno je sigurno, Na svetu ne postoji profitabilna fabrika automobila koja proizvodi samo jedan model. Ovde su zbog ugovora koji im odgovara - velikih subvencija drzave. Kragujevcu se crno pise, to je sigurno, (na nasu zalost)

tole

koji crni fiat pa to su varajići isto ko ovi naši mangupi. Dobili su od srbije milijardu evra direktno i milijardu kroz olakšice i subvencije ,da je to dobio mercedes ili da je zastava modernizovana sa tim novcem bi pravili autić srednje klase kao dačija i sa cenom od 5-7.000e išo bi ko alva , ovako očekujte saobraćajce i hitnu u 500l ,pošto ga neće više ... Još država juri putina da pusti u rusiju tu kantu! To vam je kad se srbija bori za italijansku privatnu kompaniju!

special image