• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi hoće da grade prugu Beograd - Budimpešta

Izvor Fonet

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima Kineske razvojne banke, koja je zainteresovana za izgradnju brze pruge Beograd - Budimpešta, saopšteno je iz tog ministarstva.

Mihajlović je istakla da je za zemlju veoma značajno da kineska banka prugu posmatra kao regionalni projekat i koridor za povezivanje južne i centralne Evrope, a Srbija bi sa tom prugom imala mogućnost plasmana robe na evropsko tržište.

Ona je rekla da je Kineska razvojna banka veoma raspoložena da, zajedno sa Srbijom, radi na postojećim, ali i novim projektima, među kojima je i ulaganje u luke.

Dobro je što se Kinezi interesuju za luke i vodni saobraćaj, koji nije dovoljno razvijen u našoj zemlji zbog nedostatka modernih tehnologija, zaključila je Mihajlović.

Na sastanku sa predstavnicima Kineske razvojne banke bilo je reči i o ekonomskom stanju i makroekonomskoj stabilnosti Srbije, a delegacija iz Kine obišla je tokom dana Saobraćajni institut CIP, radove na mostu Zemun - Borča, kao i kompaniju Jugoslovensko rečno brodarstvo.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image