Slavni kuvar takođe posti. Doduše, ne iz religioznih razloga.
Kako sam Džejmi kaže, on ne planira da postane vegetarijanac, ali smatra da režim ishrane ne bi trebalo da bude zasnovan isključivo na mesu i mlečnim proizvodima. Pripremanje vegetarijanskih jela, osim što je jeftinije, pomoći će vam da u organizam unosite više povrća i uopšte, vitamina, kaže slavni kuvar.
VEGANSKA PLJESKAVICA
Potrebno (za četiri osobe):
- 400 grama leblebija
- 340 grama kukuruza
- ½ veze korijandera
- ½ kašičice mlevene paprike
- ½ kašičice mlevenog korijandera
- ½ kašičice mlevenog kima
- Kora jednog limuna
- 3 kašike brašna
- So
- Manja glavica zelene salate
- 2 veća paradajza
- Kečap
- 4 lepinje od integralnog brašna
Priprema:
U blender stavite leblebije i kukuruz, pola veze korijandera. Dodajte začine, koru limuna, brašno i malo soli. Usitnite sve u blenderu dok se sastojci ne sjedine.
Na podlogu pospite malo brašna i smesu iz blendera podelite na četiri jednaka dela, kako biste napravili pljeskavice, debljine oko dva centimetra. Pljeskavice stavite na tacnu i ostavite pola sata u frižider.
Sipajte malo ulja na tiganj i zagrejte ga na srednje jakoj vatri. Pljeskavice pržite oko deset minuta, dok ne dobiju zlatno-braonkastu boju.
Operite zelenu salatu i iseckajte paradajz na kolutove.
Na lepinju stavite kečapa po želji, a potom pljeskavice. Odozgo stavite nekoliko kolutova paradajza, list zelene salate, nekoliko listova korijandera i "zatvorite" lepinju.
Prijatno!
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.