• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer: Za Nemce nema boljeg ulaganja od Srbije

Izvor Tanjug

Nemački investitori ne treba ni da razmišljaju da investiraju u drugim zemljama regiona jer im niko neće ponuditi bolje uslove od Srbije, rekao Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike kompanije Henkel Srbija u Kruševcu.

U novu fabriku u Srbiji Henkel je uložio 21 milion evra, namenjena je proizvodnji linije "bref" proizvoda, zaposliće 220 novih radnika a snabdevaće 22 regionalna i evropska tržišta.

"Srećan sam što imamo 220 novih zaposlenih ljudi. Čestitam radnicima koji su pokazali da su zavredili pažnju nemačkih kompanija i pokazali da mogu vredno i uspešno da rade", rekao je Vučić i dodao da je siguran da u sledećoj godini možemo da se nadamo novim investicijama i novim radnim mestima.

Henkel već 12 godina u Srbiji

Henkel uspešno posluje u Srbiji već više od 12 godina i do sada je investirao više od 160 miliona evra u srpsko tržište. Posao ovde počeo je 2002.godine, kada je privatizovao kruševačku Merimu. Kompanija Henkel osnovana je 1876. godine i zapošljava oko 47.000 ljudi. Prošle godine ta kompanija ostvarila je prodaju od 16,4 milijardi evra i operativni profit od 2,5 milijardi evra.

Premijer je najavio još dobrih vesti za Kruševljane u narednoj godini, nakon, kako je rekao, više od decenije otpuštanja.

Vučić je rekao da je rukovodstvu Henkela obećao da će od srpske vlade dobiti najveću moguću podršku, primetivši da bi s takvim stavom neko mogao da ga prijavi "zbog nelojalne konkurencije", ali je dodao da ostaje pri tome da im nijedna država u regionu neće ponuditi bolje uslove za investiranje od Srbije.

"U svakom slučaju mi očekujemo od vas i nadamo se novim ulaganjima, a vlada će da pomogne, Grad Kruševac će da pomogne jer cilj nam je da Henkel bude uspešniji zbog građana Kruševca, Varvarina i Ćićevca koji ovde rade", rekao je premijer napomenuvši da je broj nezaposlenih u Kruševcu veliki, ali da veruje da će biti drastično smanjen.

Srbija, kazao je, ima poverenje u nemačke kompanije, u Henkel, ali i u svoje svoje predstavnike u Kruševcu, u svoje radnike i njihovu marljivost. Otuda je i uverenje premijera da ćemo zajednički stići do mnogo boljih rezultata.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

1968

A vi pravac Rusija,da vidite kako tamo pada lova i tece med i mleko

Alek

Hahaha, bas me nasmeja naslov! Pa da, mozemo da bacimo milijardu evra svake godine na 100 000 zaposlenih u javnom sektoru koji nista ne rade, pa onda molimo Nemce da "investiraju". Nijedan Srbin ne zna sta znaci rec investicija, ljudi misle to nam Nemci poklanjaju pare. Investicija je kad neko hoce da zaradi na nama, a to ovde ne moze, jer smo jad i beda. A otkud Nemacima pare? Investirali vanzemaljci u njih?

Luka

E moj ti,prodaješ nas za šaku jada.Što ti ne uložiš u nešto,nego čekaš da ti neki Nemac uloži i ti još da mu daš pare da bi otvorio neku fabriku,najčešće neki trgovinski lanac.

special image