Nije reč o receptima za jela od ptice Dodo i sličnih nemogućih sastojaka.
Opra Vinfri je dala recept za pečeno pileće meso, za šest osoba:
Potrebno:
- 6 bataka
- tri bela mesa, prepolovljena na dve šnicle
- 3 šolje hladne (ledene) vode
- šolja jogurta
- malo ulja
- šolja prezli
- šolja brašna
- po pola kašičice belog luka u prahu, majčine dušice, bosiljka i origana
- prstohvat mlevenog bibera
Uklonitekožusa mesa, spustite u veću posudu sa ledenom vodom. U drugu činiju sipajte jogurt. U kesu za zamrzivač stavite sve začine, protresite je, a potom ubacite meso koje ste prethodno umočili u jogurt. Meso poređajte u nauljen pleh i pecite sat vremena na 200 stepeni Celzijusovih. Okrećite mesosvakih 20 minuta. Servirajte vruće
Džejmi Oliver je predložio sladoled od... moglo bi se reći: svega i svačega!
Pravi se tako što u visoku čašu sipate malo jogurta sa dodatkom šećera sa ukusom vanile (grčki jogurt, onaj koji nije mnogo kiseo), zatim ubacite krupno nasecakne orahe i bademe, sos od brusnice (može i džem ili slatko od bilo kog bobičastog voća), nekoliko kolutova mandarenine, pa još malo jogurta, onda opet seckani bademi i orasi.
Sada na red dolazi tradicionalni engleski božićni puding koji je, zapravo, kolač od suvog voća, pre svega urmi, ali možete da ga zamenite bilo kojim keksom po vašem izboru.
Preko toga opet ide malo jogurta, seckanih grickalica, mandarina i keksa, a na kraju kugla sladoleda od vanile i malo narendane čokolade.
Pogledajte:
Lejdi Gagaje predložila bundevu pečenu u rerni, sa dodatkom seckane žalfije i belog luka. Ova kombinacija nije baš uobičajena za naše podneblje, mi od nje pravimo čorbu ili pitu, ali probajte i ovaj recept, možda ova pevačica ne pravi samo muzičke, već i kuhinjske hitove.