• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mid Europa kupuje Imlek, Bambi, Knjaz Miloš...

Izvor Tanjug

Vlasnika će promeniti i Mlekara Subotica, kao i mlekare u vlasništvu Imleka u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Finansijski detalji transakcije nisu saopšteni.

Mid Europa Partners, najveći investicioni fond specijalizovan za investicije u centralnoj i istočnoj Evropi, saopštio je da je potpisao sporazum o preuzimanju firmi Danube foods group BV i Clates Holding BV (zajedno Denjub fuds grupa - DFG).

U vlasništvu DFG su srpske kompanije Imlek, "Mlekara Subotica", Bambi i "Knjaz Miloš", kao i mlekare u vlasništvu Imleka u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Finansijski podaci transakcije nisu saopšteni.

Gorišnji prihod Denjub fuds grupe 400 miliona evra

Sa više od 400 miliona evra ukupnog prometa u 2014. godini, Denjub fuds grupa predstavlja srpskog i regionalnog lidera na tržištima mleka i mlečnih proizvoda, konditorskih artikala, kao i mineralne vode i energetskih pića. Grupa izvozi svoje proizvode i na tržišta zapadne Evrope. Mid Europa Partners je investicioni fond fokusiran na centralnu Evropu i Tursku, sa sedištem u Londonu i predstavništvima u Budimpešti, Istanbulu i Varšavi. Od svog osnivanja 1999. godine, Mid Europa Partners je rukovodio ukupnim kapitalom od 4,2 milijarde evra. Fond je poznat u Srbiji i regionu po stvaranju vodećeg kablovskog i internet operatera, SBB-Telemah grupe, koju je prodao u oktobru 2013. godine američkom investicionom fondu Kolberg Kravis Roberts (KKR).

Zaključivanje transakcije se očekuje u prvoj polovini ove godine, nakon ispunjavanja svih uslova kupoprodajnog ugovora, saopšteno je iz DFG.

"Akvizicija Denjub Fuds-a pokazuje našu odlučnost da nastavimo da podržavamo razvoj vodećih firmi u Srbiji i regionu, nakon veoma uspešne investicije u SBB-Telemah grupu", izjavio je Robert Knor (Knorr), partner Mid Europe, koji vodi investicije za jugoistočnu Evropu.

On je dodao da se DFG odlično uklapa u investicione kriterijume Mid Europe zbog vodećih brendova i snažnih tržišnih pozicija članica grupe, koje žele da još više ojačaju kroz kapitalna ulaganja i selektivne akvizicije u regionu.

"Mid Europa ima sjajno iskustvo u razvijanju lokalnih lidera u prave regionalne šampione, i zbog toga sam uveren da će naša investicija u Denjub Fuds grupu biti uspešna", naveo je Knor.

Andrej Babače, direktor u Mid Europi koji je predvodio izvršenje transakcije, naglasio je da je Denjub fuds grupa vlasnik najpopularnijih i najprepoznatljivijih maloprodajnih brendova u Srbiji i regionu.

"Grupa predstavlja jaku platformu sa velikim potencijalom za dalju ekspanziju širom Srbije i regiona - radujemo se prilici da upotrebimo svoj kapital i iskustvo kako bismo joj pomogli da ispuni taj potencijal, kao što smo činili tokom svojih prethodnih investicija u regionu", istakao je Babače.

Generalni direktor Imleka, Slobodan Petrović izrazio je zadovoljstvo što će sarađivati sa jakim i renomiranim investitorom kao što je Mid Europa Partners u sledećoj fazi razvoja Denjub fuds grupe.

"Verujemo da će regionalno iskustvo tima iz Mid Europe, kao i njihova usresređenost na razvoj i korporativno upravljanje doprineti našem daljem uspehu", zaključio je Petrović.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

драгон

Сви пишу о овој куповини, а ни у једном чланку још нисам могао прочитати да је Сорош власник овог фонда. Чуди ме да се нико није усудио да напише ту "ситницу".

Mali Baja

Polako postajemo totalno okupirani!

Pobuna

Imate tekst na netu - Rotsildova okupacija. Tamo trazite trag...

special image