• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dug vek Železare uz dobar menadžment, tvrdi Sertić

Izvor MONDO/Agencije

Uz dobru volju i dobar menadžment može se obezbediti dug vek za Železaru "Smederevo", rekao je ministar privrede Željko Sertić.

Sertić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, sinoć rekao i da se u pregovorima o prodaji Železare u Smederevu rukovodilo državnim interesima i da radnici imaju svoj posao.

"Nisu nas u tome svi pratili pa smo imali optužbe da je premijer Aleksandar Vučić uzeo novac za Železaru, što je današnjim ishodom demantovano", naveo je Sertić.

Sertić je rekao i da će u narednih dan ili dva biti pripremljeni sve elementi ugovora za plan B, koji podrazumeva profesionalni menadžmet za Železaru i naglasio da postoji velika razlika u ugovorima za vlasništvo i menadžnment.

"Ubeđeni smo da sa dobrim menadžmentom i sa dobrom voljom možemo da obezbedimo dug vek za Železaru", istakao je ministar i naglasio da su pregovori sa "Esmarkom", čiji uslovi za prodaju Železare nisu prihvaćeni, bili veoma teški.

Sertić je dodao da su sve vreme pregovori kordinisani sa MMF-om i EU, kao i da je Vlada u svakodnevnom kontaktu sa tim institucijama.

"Njima je prihvatljiv plan B" istakao je Sertić dodajući da će se tim planom obezbediti dug život Železare, kao i da je jedina obaveza da više nema subvencija.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je izjavila sa Vlada Srbije neće odsutati od traženje strateškog partnera za Železaru Smederevo i istakla  da je vlada pokazala hrabrost i profesionalnost time što je odbila neodgovarajuću ponudu Esmarka za preuzimanje Železare.

"Sad ćemo se potruditi da obezbedimo menadžment koji će moći racionalno, jasno i transparentno da vodi Železaru sa postojećim sirovinama", rekla je Mihajlović novinarima u Vladi Srbije.

Ona je istakla da je vlada pre svega pokazala profesionalnost jer nije želela da prihvati bilo kakvu ponudu koja ne garantuje da radnici i Železara rade u dužem vremenskom periodu.

"Mogli smo to da uradimo i medijski sjajno propratimo i to da bude fantastično, tome svi da se radujemo, ali je pitanje na koji rok", rekla je Mihajlović.

Kako je rekla, vlada je, za razliku od prethodnih, odgovorna i radi na osnovu analiza i jasnih podataka.

Mihajlović naglašava da vlada tako pokazuje da je njen cilj da Železara radi i da radnici budu uposleni.

Prema njenim rečima, vlada je puno uložila u Železaru, budući da ona ima sirovine u vrednosti od 180 miliona dolara.

"Vlada je već uložila i mora da dobije jasnu garanciju da će oni koji budu ušli kao strateški partneri zaista raditi, odnosno da se neće ponoviti prethodna situacija kad je Železara predata državi sa puno dugova", navela je Mihajlović.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dejanR

Železara je decenijama crna rupa bez dna srpske privrede, a sad ispade da je samo potreban dobrar menadžment i sve je u najboljem redu. Neće biti da je baš tako!

RS

Tesko nama sa ovima...

Lada niva. Reno

@RS Dli ova vlada smtra sebe ekspertskom,smatram da je vlada gde za sve se pita glavni,a pola vlade je,mislim na ministre sa radnim odnosom poceli U skuštini,neki diplomirali kad se doktorira,neki dr ali,neki iz BOKSA,NEKI IZ DS. To je relevantno na Depos. Ministar ekspert je m. Finasije.

special image