• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedino francuski Lazard dostavio ponudu za Telekom

Izvor Tanjug

Francuska kompanija "Lazard Freres SAS" jedina je dostavila ponudu za privatizacionog savetnika za prodaju Telekoma Srbije, saopštio je danas domaći telekomunikacioni operater.

"Nakon otvaranja, komisija je utvrdila da je ponuda blagovremena i da je ponuđač dostavio sva neophodna dokumenta. Telekom Srbija će u zakonskom roku doneti odluku o prihvatljivosti ponude", navedeno je u saopštenju.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da se za privatizacionog savetnika Telekoma Srbije prijavila jedna od najrenomiranijih evropskih kompanija u oblasti telekomunikacija.

Savetnik procenjuje vrednost

Obaveze savetnika u prvoj fazi su da uradi procenu vrednosti, ekonomsku i pravnu analizu, analizu tržišta, predloži modele privatizacije i pripremi vremenski i metodološki plan privatizacije. Nakon završetka prve faze, u slučaju da većinski akcionar donese odluku i izabere jedan od modela privatizacije, započeće druga faza u kojoj će sve aktivnosti u tom procesu da koordinira i vodi izabrani savetnik, od objavljivanja poziva do zatvaranja transakcije. Javno otvaranje ponuda u okviru javne nabavke za usluge menadžmentskog konsaltinga, odnosno pružanja stručne pomoći prilikom predlaganja modela privatizacije domaćeg operatera, obavljeno je danas u prostorijama Telekoma Srbija.

Međutim, on je rekao  da će o tome više govoriti ljudi iz Telekoma i ministar privrede Željko Sertić narednih dana.

"Ima mnogo kompanija koje su na strani potencijalnih kupaca za "Telekom", zato se manje njih javilo za privatizacionog savetnika, ali su mi rekli da se jedna od najrenomiranijih već javila" rekao je premijer. 

Odgovarajući na pitanje na šta će se iskoristiti deo novca od prodaje Telekoma, pošto je i ministar Sertić rekao da će polovina otići na vraćanje dugova, Vučić je odgovorio da će druga polovina ići u investicije i infrastrukturne projekte.

Pola novca ići će na, kako je rekao vraćanje "sumanutih kredita" koje je uzimala prethodna vlast, a polovina će ići na investicije.

"Na taj način ćemo podići građevinsku industriju" rekao je premijer.

Javni poziv za izbor privatizacionog savetnika za kompaniju "Telekom Srbija" ističe danas, kada će biti poznato koliko se kompanija prijavilo za taj posao.

Danas će se, kako je najavljeno, nakon isteka roka za podnošenje ponuda, obaviti i javno otvaranje ponuda.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

perica

Telekom NE trebd privatizovati već mu treba dobar nestranački menadžment priču o gubljenju trke sa konkurencijom plasiraju oni koji o telekomunikacijama znaju toliko malo i svodi se na upotrebu mobilnog interneta i sl pravu informaciju o tome imaju naši stučnjaci među njima i neki profesori ETF-a proučite eventualne kupce da li oni prodaj ili kupuju kao što radi i Telekom

Marko Marko

Privatizacioni savetnik??? Tender za to??? Pa zar Telekom Srbija, Ministarstvo Privrede, Ministarstvo Finansija, Fiskalni savet, NBS i mnoge slicne institucije nisu mogle same da izracunaju vrednost Telekoma Srbija i da pripreme sve za privatizaciju? Zar treba neko da napuni svoj dzep i da pre privatizacije jos malo se ovaljdi? Telekom svakako treba privatizovati, jer za koju godinu nece moci da bude konkurentan stranim operaterima telefonije. Telekom svoju zaradu nije ulagao u razvoj, vec punio budzet drzave. Zlatna koka ce sigurno biti olako privatizovana. A drzava ce da se hvali ogromnim uspehom.

rajko

gde se dedoše onoliko zainteresovanih izgleda da se investicije svele na uzmi lovu na procenu i briši ako već ne možeš kompaniju za džabaka

special image