• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fantastična ponuda kredita Fonda za razvoj za male

Izvor Beta

Novine Fonda za razvoj Srbije za 2015. godinu su duži period otplate kredita, manje kamatne stope i uvođenje novih kreditnih linija, izjavio je danas direktor beogradske filijale Fonda Milan Ljušić.

"Program za 2015. se u mnogo čemu razlikuje od programa za 2014. a u odnosu na prethodne godine dosta. Odobrili smo duži period otplate kredita, spustili kamatne stope, tako da će cena sredstava, iako je oduvek bila dosta niža nego na bankarskom tržištu, sada biti još niža", rekao je Ljušić novinarima u Privrednoj komori Beograda.

Ljušić je dodao da se ove godine uvodi otplata investiconih kredita do 10 godina, sa grejs periodom do dve godine i kamatom od dva do tri odsto, što "ni banke tako rado ne daju".

Za startap-ove 3% kamate

Za "start up" kredite, preduzetnicima se odobrava kredit od 300.000 do 1,5 miliona dinara, rokom otplate do pet godina, grejs periodom od jedne godine, i sa kamatnom stopom od dva do tri odsto u zavisnosti od sredstva obezbeđenja, odnosno od 500.000 do tri miliona dinara za pravna lica, rečeno je na prezentaciji programa Fonda za 2015.

Prema njegovim rečima, u 2015. godini cilj Fonda za razvoj biće razvoj malih i srednjih preduzeća.

"Mi smo i do sada govorili da je to naš cilj, ali ove godine će mala i srednja preduzeća zaista biti prioritet u finansiranju Fonda za razvoj", rekao je Ljušić.

Ljušić je dodao da Fond za razvoj odobrava kredite pravnim licima od dva miliona dinara do 100 miliona dinara, odnosno do 200 miliona dinara ukoliko je reč o izvoznicima.

Od ove godine, Fond za razvoj će finansirati i pravna lica koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

Kako je rečeno, prioritet će imati programi koji obezbeđuju otvaranje novih radnih mesta, podstiču porizvodnju namenjenu izvozu, investicioni programi iz oblasti industrije, ulaganja u prerađivačke kapacitete iz oblasti poljoprivrede, programi koji prodstiču veću energetsku efikasnost, eksploataciju obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine.

Prezentaciji programa Fonda za razvoj za 2015. godinu u Privrednoj komori Beograda, prisustvovalo je više od 100 privrednika, a zbog velikog interesovanja, još jedan sastanak biće održan za 15 dana.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko Marko

Ko da digne kredit? Pa niko nema elementarne uslove za to. Drzavi nije stalo do gradjana.

aplauz

Da si bio na zurci na Kopaoniku i podmazao tamo gde treba dobio bi kredit :)

Srki

Ljudi nemojte da se lazemo. Danasnje vreme dobiti kredit , Misaona Imenica !!! 3.god poslujem i nikad nisam bio u blokadi , a promet preko racuna je vise nego solidan. Znaci ,najeftiniji moguci kredit daju 10% kamate na god.nivou + razne takse i sl. Cekanje po mesec dana na odgovor. I stalno nesto treba. Max.iznos sam mogao dobiti 200.000 rsd i sa tim parama mogu okaciti macku o rep u privatnom poslu.

special image