• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno: Ikei prva dozvola za Bubanj Potok

Izvor Beta

Švedska kompanija za proizvodnju nameštaja Ikea dobila je lokacijsku dozvolu za izgradnju svog prvog prodajnog centra u Srbiji, na istočnom ulazu u Beograd, kod Bubanj Potoka. Sledi izmeštanje naplatne rampe auto-puta.

Kako prenosi portal Beobild, Sekretarijat za urbanizam Beograda izdao je ove nedelje lokacijske uslove za objekat "Ikea Beograd istok".

Otvaranje krajem 2016.

Memorandum o saradnji Ministarstva građevinarstva Srbije, Grada Beograda i kompanije Ikea, potpisan je oktobra 2014. godine. Planirano je da taj objekat bude otvoren krajem 2016. godine i da se zaposli 300 radnika. Ikea je najavila da će uložiti oko 300 miliona evra u izgradnju pet robnih kuća u Srbiji.

Navodi se da će Ikea podneti zahtev za građevinsku dozvolu, ali da pre početka izgradnje moraju biti ispunjeni uslovi kao što je dogovor o komunalnom i infrastrukturnom opremanju i izmeštanje naplatne stanice "Bubanj potok" na auto-putu Beograd-Niš, da bi se omogućio pristup tom objektu.

Kako prenosi Beobild, građevinska parcela novog centra je, gledano iz Beograda, iza naplatne stanice, što je neprihvaljivo za investitora, ali tu se računalo na gradske planove.

Izmeštanje naplatne stanice je planirano zbog budućeg ukrštanja obilaznice oko Beograda sa autoputem Beograd-Niš, ali, pošto taj deo obilaznice još nije izgrađen, naplatna stanica nije izmeštena.

Investitor je ranije naveo da izgradnja prodajnog centra Ikee ne može da počne dok se naplatna stanica ne premesti, te to može da uspori realizaciju plana za izgradnju.

Ikea bi trebalo da objekat izgradi na parceli površine 26,2 hektara.

Beobild navodi da u prvoj fazi treba da bude izgrađen maloprodajni objekat od 38.660 kvadratnih metara bruto-prostora, na tri sprata, i otvoren parking sa oko 1.500 mesta.

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kiza

Uslov za dolazak ikee u Srbiju je zatvaranje fabrike Simpo u Vranju!

James Rodriguez

Mogli su jedino da dobiju Lokacijske uslove, mislim tako Zakon propisuje.

A.Ike

Pomerite rampu kad vam Ikea kaze!

special image