• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd na vodi: Kule gotove do 2018.

Izvor mondo.rs

Nadmetanje za izgradnju prvih obejekata u Beogradu na vodi je počelo, a svoje učešće je zvanično potvrdila kompanija Energoprojekt koja je jedan od favorita za dobijanje posla.

 Kule "Beograda na vodi" gotove do 2018.? Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

"Sa inženjerskog stanovišta, projekat nije kompleksan osim u delu fundiranja objekata“, objašnjavaju iz firme za “Večernje novosti”.

Kako navode, Energoprojekt bi mogao da realizuje projekat u saradnji sa domaćim kooperantima i nešto ranije u odnosu na tenderom zahtevan rok.

Tenderom je inače propisano da rok ne bude duži od 950 dana. Dakle, ako bi tender bio završen i ugovor potpisan tokom leta, a radnici prionuli na posao od avgusta ili septembra, završetak prve dve zgrade mogao bi da se očekuje na proleće 2018. godine.

U Energoprojektu veruju da bi mogli da pobede na tenderu.

"Predali smo ponudu za realizaciju izgradnje objekta stambeno.komercijalne namene na parceli 14 koji se sastoji od zajedničkog parkinga i dve stambene kule. Ponudili smo realnu tržišnu cenu , ali ne znamo koje jop kompanije učestvuju ni kakava je njihova ponuda“, kažu u kompaniji.

Poziv na tender je, u ime investitora uputila firma Mejs koja je angažovana za rukovođenje projektom, dok je "Mašinoprojekt“ po ranije sklopljenom ugovoru sa investitorom uradio glavni projekat stambenog kompleksa, pišu “Novosti”.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

aa

Samo da gradnja ne tece kao most u NS od "prednapregnutog betona" ...

pop

A kad cete da napravite most na izlazu iz valjeva koji je srusila reka u poplavama? Cisto da mogu ljudi da dodju do svojih 50-ak domacinstava... Mada kapiram da vas to ne interesuje...

Petar

sada zidari , tesari , armiraci ce da ubiju koju paru . Odlicno .

special image