• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko "fijata" u Rusiju, toliko "lada" u Srbiju

Izvor MONDO/Tanjug

Rusija bi mogla da podrži zahtev Srbije da joj se omogući ograničeni bescarinski uvoz putničkih vozila "fijat", ali u okviru uzajamne kvote, rekla je pomoćnica ruskog ministra za ekonomski razvoj Jelena Laškina.

"Uzimajući u obzir obraćanje Srbije da joj se u okviru važećeg režima slobodne trgovine omogući ograničeni bescarinski uvoz putničkih vozila marke 'fijat' srpske proizvodnje u Rusku Federaciju, odgovarajući ruski resori smatraju da je moguće podržati zahtev u okviru uzajamne kvote", navela je ona u pisanoj izjavi za sajt Sputnjik Srbija.

Laškina je dodala i da realizacija zahteva Srbije traži dodatnu razradu sa državama-članicama Evroazijskog saveza, podsećajući da je to pitanje izneto na razmatranje Evroazijskoj ekonomskoj komisiji.

Sputnjik podseća da je ministar privrede Srbije Željko Sertić nedavno izjavio da bi prvi kontingent "Fijatovih" vozila proizvedenih u Kragujevcu mogao da bude izvezen u Rusiju već ovog meseca, ili početkom juna.

Radiotelevizija Srbije objavila je da u Srbiji još ne postoji zvanični uvoznik za ruska vozila.

S obzirom na to da je u pitanju izvoz u okviru uzajamne kvote, najavljeno je da će ruska vozila na našem tržištu biti jeftinija 15 odsto i očekuje se da mogu da budu ozbiljni konkurenti u klasi do 10.000 evra, navodi RTS.

Da bi se ovaj posao razmene automobila između nas i Rusije odvijao bez zastoja, ostaje proces usaglašavanja sa standardima za oba tržišta, što znači da se takva vozila ne mogu skinuti sa lagera, već se moraju naknadno po specifikacijama napraviti tako da obe strane imaju mnogo posla, navodeneo je u tekstu.

Podseća se, takođe, da su ruske fabrike automobila do sada kod nas bile poznate po jeftinim i pouzdanim automobilima zastarele tehnologije.

Poslednjih sedam godina, veliki giganti kao što je "Autovaz" dobili su zadatak od predsednika Rusije Vladimira Putina da naprave jeftine, dizajnerski prihvatljive i tehnološki napredne automobile, naveo je RTS.

Da bi se to uradilo u što kraćem roku, angažovani su veliki strani koncerni kao što su "Dženeral motors" i "Reno Nisan grupacija", pa će tako ove godine na tržište biti lansirano nekoliko modela koji se mogu i kod nas uvoziti po izuzetno konkuretnim cenama, navedeno je na sajtu RTS.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

AntraX

A evrofili zamisljaju da mi treba i dalje da tezimo propaloj uniji, da lizemo zadnji deo i dalje i ispunjavamo uslove stapa i sargarepe, da im idemo na noge i podrzavamo ono sto rade, a da ce Rusi da uzmu iz Srbije italijanski auto i da povecaju nekom izvoz? Probajte da nekom od komsija prodate paradajz, ali usput probajte da mu malo vucete usi, da velicate njegovog komsiju i da se druzite sa njim, sa kojim ne prica jer ga maltretira bez razloga, koji mu je stavio stari sporet ispred vrata i ne da mu da prodje , koji mu vredja majku i vice deci...Deluje realno zar ne?

petar

ako su crvene lade onda moze !

cccc

eto pa vi izvozite Italijanski proizvod umesto Italijana i nek oni sede dok mi radimo a za uzvrat ima da nam uvale Lade.... cccc eee koga vi zamlacujete

special image