• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kineski CMEC želi da otvori preradu mesa u Srbiji

Izvor MONDO/Agencije

Kineska kompanija CMEC (China Machinery Engineering Corporation) spremna je da investira u preradu mesa u Srbiji i prvi deo investicije u Kragujevcu mogla bi da realizuje za godinu dana, rečeno predsedniku Srbije.

Predstavnici kineske kompanije koja je već angažovana u srpskoj energetici, danas su najavili svoju investiciju na sastanku sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem koji je, kako se navodi u saopštenju predsednikove službe za saradnju sa medijima, rekao da Srbija ima značajan investicioni potencijal u oblasti industrije, ali da treba imati u vidu da poljoprivreda nije ništa manje važna.

U Kostolcu pokazan kvalitet

Džang je rekao da će druga faza radova na Termoelektrani Kostolac, u kojoj će biti izgrađen novi blok snage 350 megavata, početi odmah nakon potpisivanja ugovora, i pružio uveravanja da će radovi biti završeni u najkraćem mogućem roku. "Kompanija CMEC pokazala je da ima sposobnost da završi projekat dobrog kvaliteta u optimalnom roku", naglasio je Džang. CMEC realizuje i prvu fazu projekta u Kostolcu, u okviru kojeg se obnavljaju blokovi Termoelektrane Kostolac B i gradi sistem za odsumporavanje dimnih gasova.

Predsednik Srbije je istakao da država mora da obezbedi uslove za razvoj i konkurentnost poljoprivrede, jer od toga zavise i prihodi same države i dodao da će u tom poslu značajno pomoći i investicije iz Kine.

"U ključnim istorijskim momentima Srbija je imala podršku Kine i Rusije. Mi to nećemo zaboraviti i to je dokaz da se prijateljstva ne mere samo ekonomskim interesom, već i tradicionalno dobrom saradnjom", naglasio je predsednik Srbije.

On je dodao da pored toga, Kina predstavlja značajan oslonac na putu evropskih integracija.

Nikolić je rekao da su planovi Kine za investicije u Srbiju i domaći planovi, jer pružaju snažnu podršku razvoju srpske privrede.

Izrazivši spremnost za ulaganje u prehrambenu industriju, zapošljavanje domaće radne snage i angažovanje domaćih kompanija, Predsednik kompanije CMEC Džang Ču je rekao da će Kina, u okviru pilot projekta za proizvodnju hrane u Šumadijskom regionu, uložiti u proizvodnju po najsavremenijim tehnološkim i ekološkim standardima u svetu.

"Mi smo uradili studiju izvodljivosti za investiciju u fabriku za proizvodnju mesa i tražimo partnere iz prehrambene industrije", rekao je Džang.

Predsednik kompanije CMEC rekao je da je kompanija zainteresovana i za ulaganje u gasnu elektranu u Novom Sadu i investiciju u Termoelektranu "Nikola Tesla" u Obrenovcu.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mirjana

Nece valjdaa?? Pa to su Kinezi, nije nam isti jelovnik i mi ne jedemo kuce i mace.!!

special image