• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A od NIS-a svima po 200 dinara

Izvor MONDO/Agencije

Centralni registar hartija od vrednosti danas je uplatio dividendu svim građanima koji su na dan 13. juna 2015. godine (Dan dividende) posedovali besplatne akcije Naftne industrije Srbija (NIS).

Dividende će dobiti 2,17 miliona građana, saopštila je Poštanska štedionica Beograd.

Neto iznos dividende je 39,82 dinara po akciji, odnosno 199,11 dinara za pet besplatnih akcija NIS a.d. Novi Sad.

Većinski akcionar NIS-a je ruska kompanija Gasprom njeft sa 56,15 odsto akcija, Republika Srbija ima 29,87 odsto akcija, a ostali manjinski akcionari 13,98 odsto, navedeno je u saopštenju.

Republika Srbija je na dan 13. juna 2015. godine posedovala 48.712.049 akcija NIS-a, pa na osnovu odluke Skupštine akcionara dividenda koja joj se isplaćuje za 2014. godinu iznosi 2,28 milijardi dinara.

Datum isplate dividendi akcionarima NIS-a u skladu je sa Odlukom generalnog direktora kompanije. Tome je prethodila odluka Skupštine akcionara da se za isplatu dividendi izdvoji 25 odsto dobiti ostvarene u 2014. godini, navedeno je u saopštenju.

"Uprkos nepovoljnim trendovima, NIS nije promenio politiku dividendi i ponosni smo što već treću godinu zaredom pokazujemo da smo siguran izvor prihoda za svoje akcionare", rekao je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko povodom isplate.

Komentari 41

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

E pa mogli ste i da zaradite. Nekad je akcija iznosila 250 dinara, a kasnije se mogla prodati za 900 dinara. Zarada na samo 1000 akcija iznosi 650000 dinara, pa vi vidite. S druge strane na hiljadu akcija dobija se nešto manje od 40000 dinara dividende. Najviša cena akcije iznosila je nešto preko 1000 dinara, ali to je bilo samo jedan dan čini mi se.

ping pong

Opa! Al ce da padne bahacenje po gradu,po splavovima i klubovima.

Veljko

Štekajte ljudi ovu dividendu svake godine jedno 20tak god pa onda dajte to svojim potomcima, i tako sa kolena na koleno za jedno 200 godina skupiće se dovoljno da se kupi trotinet (ako nas bude bilo do tada, pošto zveckaju nuklearke okolo a evo i arapi okupiraju polako...)

special image