• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Probijen još jedan tunel, napreduje Koridor 11

Izvor Tanjug

Na Koridoru 11, u blizini Takova, danas je probijena leva cev tunela Savinac u dužini od 270 metara Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je da će autoput od do Preljine biti gotov 2016.

Predstavnici Koridora Srbije su potvrdili najave ministarke Mihajlović da će autoput na deonici Ljig - Preljina biti završeni i pre zvaničnog roka - a to je 25. avgust 2016. godine.

Azerbejdžanci šefuju, Srbi grade

Tunel Savinac je probilo domaće preduzeće Planum koje je angažovano kao podizvođač, dok je glavni izvođač radova na toj deonici azerbejdžanska kompanije Azvirt. Gradnja Koridora 11 od Ljiga do Preljina se finansira azerbejdžanskim kreditom od 300 miliona evra, a Srbija je izdvojila osam miliona evra.

''Kao što se po jutru dan poznaje, tako se i po probijanju tunela Savinac vrlo jasno vidi da ćemo mi sledeće godine ići ovim autoputem'', rekla je Mihajlović koja je prisustvovala probijanju tunela sa direktorom Koridora Srbije Dmitrom Đurovićem.

Sa različitih strana dva bagera su probila poslednji metar kamena nakon čega su radnici to obeležili otvaranjem šampanjca.

Mihajlović je rekla da je deonica Ljig - Preljina u dužini od 40 kilometara veoma teška i da na njoj ukupno ima 66 mostova, od kojih je do sada završeno 57.

''Ide sve u roku i ove godine se vidi razlika u odnosu na sve prethodne'', rekla je ministarka ističući da je uspeh u tom projektu rezultat timskog i danonoćnog rada.


Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

radenko

meneme milo ka d naši građevinci radu imušuške

zema

moja firma probija tunel po tunel,i u Brdjanima i u Lalincu i u Savincu,a plate nema. ni sam ne znam u kom sam mesecu sa isplatom,dal u maju ili junu,a polovina je septembra.Ministarka kaze da je sve isplaceno,a direktor da kasni isplata po situacijama. Trpimo mi RADNICI,a GLAVONJAMA super

special image