• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspekcija: I dalje na crno radi bar svaki deseti

Izvor Fonet

U nadzorima koje je Inspektorat za rad sproveo u tržnim centrima i trgovinama širom Srbije otkriveno je da od 1.198 zatečenih radnika 127 nije imalo ugovor o radu i nije bilo prijavljeno na obavezno socijalno osiguranje.

Nadzori su obavljeni kod 528 poslodavaca, a inspektori su podneli 36 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca u oblasti radnih odnosa i devet u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Podneto je i 15 prekršajnih naloga zbog nedržanja ugovora na mestu rada, za šta je propisana novčana kazna u fiksnom iznosu od 50.000 i od 100.000 dinara.

Inspekcija rada je donela 143 rešenja za otklanjanje utvrđenih nedostataka u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu i četiri rešenja o zabrani rada na mestu rada dok traju okolnosti koje dovode do ugrožavanja bezbednosti i zdravlja zaposlenog.

Za otklanjanje nepravilnosti u oblasti radnih odnosa inspektori su doneli 78 rešenja.

Prilikom nadzora otkriveno je i sedam neregistrovanih subjekata - dva u Vranju i po jedan u Zaječaru, Kraljevu, Vrnjačkoj Banji, Nišu i Zrenjaninu, pa je inspekcija donela rešenja kojima im je naloženo da odmah pokrenu postupak za upis u registar i zabranjeno dalje obavljanje delatnosti.


Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

sima

Vuline da li znas cega i gde si ministar? Sramoto nasa.

Dil sa državom

Molim Inspektorat da prekontroliše Agencije za zapošljavanje i čišćenje- neprijavljenih koliko hoćeš.

Evolution

Sta bre svaki deseti. Od ljudi sto znam i poznajem to nije slucaj,mozda svaki deseti je prijavljen... To bi drzava i ispekcija rada mogle da rese samo da hoce. Pa ,napunili bi kasu za godinu dana veoma brzo...

special image