• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd uštedeo na javnim nabavkama 700 miliona

Izvor Tanjug

Beograd je ove godine na centralizovanim javnim nabavkama uštedeo više od 700 miliona dinara, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali.

 Javne nabavke u Beogradu - ušteđeno 700 miliona evra Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović


On je precizirao da je to dva i po puta više u odnosu na uštedu ostvarenu prošle godine.

"Novac koji smo uštedeli koristimo za vraćanje dugova prethodne vlasti, ali i za nove vrtiće, kupovinu autobusa, sređivanje domova zdravlja... To je primer odgovorne politike grada, koji razmišlja o svakom dinaru", rekao je Mali u izjavi Tanjugu.

Grad, dodao je, svaki dinar koji uštedi vraća Beograđanima kroz bolju infrastrukturu i nove objekte u gradu.

Gradonačelnik je precizirao da se pojedine stvari, poput građevinskog materijala, automobila ili energenata više ne nabavljaju pojedinačno, već na jednom mestu, kroz Službu za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki.

"Tako smo ove godine uštedeli 700 miliona dinara, a to je dva i po puta više nego 2015. godine i kao prva lokalna samouprava koja je to uradila, pokazujemo da smo na pravom putu", rekao je Mali.

Inače, prema podacima Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, ove godine je za potrebe 71 naručioca grada, sprovedeno 18 postupaka centralizovanih javnih nabavki, od kojih su po vrednosti najveće one za goriva, energente i električnu energiju.

U postupcima javnih nabavki ove godine je povecahan prosečan broj ponuda u odnosu na 2015, sa 2,71 na 3,19, što ukazuje na povećanu konkurenciju.

Takođe je smanjen i, kako je navedeno, broj usvojenih zahteva za zaštitu prava kojih je u 2015. godini bilo osam, na dva ovde godine, čime je sprečena diskriminacija ponuđača.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Anticenzura

Prethodne vlasti koja je izgradila dva mosta, poboljsala gradski prevoz, trudnicama davala pomoc... Ali eto sad imamo vas pa sve cveta! Pa ima li nesto sto je od prethodnih a eto da oni ne moraju da trpe zbpg toga???

Racki

700mil e malo li je...

Serbia forever

Kažu da Beograd godišnje izgubi oko 7 milijardi dinara na korupciju u javnim nabavkama!? Uštedeli smo 700 miliona dinara, a šta je sa ostalih 6 milijardi i 300 miliona dinara?

special image