• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA DLAKU BOLJI:Plata nam je još veća od makedonske

Izvor MONDO/Tanjug

Prosečna neto plata isplaćena u oktobru ove godine u Makedoniji iznosila je 22.460 denara (365,5 evra) i za 1,1 odsto je veća u poređenju sa istim mesecom 2015, saopštila je tamošn ja statiskia.

Prosečna bruto plata u oktobru Makedoncima je bila 33.023 denara (538 evra), što je porast od 1,3 odsto na godišnjem nivou, prenosi portal Info Biznis.

Prema poslednjim podacima srpskog Republičkog zavoda za statistiku, plata u Srbiji je u oktobru mesecu bila je oko 367,6 evra.

Srpska plata tako ostaje veća, doduše simbolično, od one kod južnih komšija. Ali, pitanje je da li će tako ostati i kada se sledeće sedmice objave podaci novembar (za platu isplaćenu u oktobru).

Ukoliko se nastavi trend iz oktobra, kada je srpska plata pala 2,7% nominalno (bez uračunate inflacije) a 3,4% realno u odnosu na isti mesec 2015. godine, Srbe će s prosečnom platom prestići i oduvek siromašniji "sunarodnici iz SRFJ". Tada bi njihov novčanik bio za oko 10 evra "deblji" nego srpski.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jkpreduzetnistvo

Krec(i/e)mo se napreDNO!

suznji rob

Zaokruzi na trista pa izjavi da se nikad bolje nije zivelo.Tako nam i treba sa ovom pameti!

hmm

Ovo o prosečnoj plati se mora uzeti sa rezervom. Lično poznajem mnogo ljudi koje su firme prijavile da primaju minimalac, a ostatak im se isplaćuje na ruke. Naravno za minimalac se plaća manje dažbina, a to ulazi u zvaničnu statistiku. Mislite o tome...

special image