• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karte za ovu "žurku" su rasprodate!

Izvor mondo.rs

Džez i brodvejski mjuzikli u Beogradu! Na žalost, za samo dva dana rasprodate su ulaznice za oba koncerta koji će se održati u četvrtak i petak, 29. i 30. decembra na Kolarcu od 20h.

Filharmonija ce svirati džez i brodvejske melodije, zajedno sa dirigentom Fabrisom Bolonom i A Buom, mladim kineskim džez pijanistom.

Za praznicno raspoloženje u veselom ritmu Beogradska filharmonija ce docarati stil i atmosferu Amerike u prvoj polovini prošlog veka, kada su kulturnom scenom vladali džez i brodvejski mjuzikli.

To je doba Velikog Getsbija, prohibicije i radijskih nastupa vrsnih muzicara. Uz pomoc radijskih aparata prvi nastupi cuvenih džezera kao i pesme iz popularnih mjuzikala „presel?eni“ su iz malih džez klubova u hil?ade kuca i na taj nacin doprli do mnogobrojne publike.

Tako ce Beogradska filharmonija za svoju publiku najpre izvesti Divertimento Leonarda Bernštajna i pokrenuti koncertnu atmosferu u ritmu bluza i sambe. A BU, sedamnaestogodišnji džez pijanista, zajedno sa filharmonicarima nastavlja u ritmu carlstona u Geršvinovom Koncertu in F. Svoju fascinaciju džezom pokazace i u kompoziciji „Ja imam ritam“ istog kompozitora koja se danas smatra jednim od džez standarda. Finale novogodišnjih koncerata bice jedan od omil?enih komada orkestara, ali i publike širom sveta. Šostakoviceva Džez svita br. 2 donosi prijemcive i pevl?ive melodije, u kojima se orkestru pridružuju i saksofoni, gitara, harmonika, dva klavira i mnoštvo perkusija.

Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije predstavljaju idealnu priliku za iskakanje iz klasicnog žanra i upuštanje u muzicko-scenske eksperimente. Klasicniji u odnosu na prethodne, program ovog filharmonijskog doceka publiku ce vratiti u neka, lepša i bezbrižnija vremena, uvodeci u ono najlepše praznicno raspoloženje kakvo se danas može videti u starim filmovima.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ja

imam kartu, imam kartu hihihi

SERIJE