• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradska filharmonija za klince

Izvor Tanjug

Beogradski školarci uživaće u avanturama miša Mije!

 Beogradska filharmonija koncerti za decu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Beogradska filharmonija pocinje u cetvrtak ciklus koncerata namenjen mladim školarcima koji sve do 31. marta, radnim danima od 10 i 12 sati slušati i gledati pricu o "Putovanjima miša Mije".

Prema stihovima Laze Lazica, glumica Milena Moravcevic ce docarati avanture miša Mije u razlicitim evropskim zemljama, cije ce osobenosti prikazati filharmonicari kroz najpoznatije primere iz muzicke literature, zajedno sa mladim dirigentom Radanom Jovanovicem.

Dok mladi školarci budu zajedno sa Mijom "obilazili" Španiju, Veliku Britaniju, Italiju, Francusku, Nemacku i Srbiju, imace priliku da na zabavan nacin zapamte najpopularnije melodije iz Bizeove "Karmen", Betovenovih simfonija, Rosinijevog "Sevljiskog berberina", Verdijevog "Rigoleta", ali i Konjoviceve "Velike cocecke igre" i Hristiceve "Grlice".

Kako bi im putopis miša Mije bio što živopisnije docaran, umetnica Jelena Kosovac Savic je pripremila prigodne ilustracije.
Decji koncerti su medu najpopularnijim projektima Beogradske filharmonije.

Godinama unazad, Filharmonija veliku pažnju posvecuje najmladima sa željom da što veci broj dece cuje i vidi orkestar. Više od 4.000 dece upozna Beogradsku filharmoniju na koncertima koji se dva puta godišnje organizuju za klince predškolskog uzrasta i za mlade školarce.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE