• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božo Vrećo na Kolarcu

Izvor mondo.rs

Koncert će održati 10. maja, saopštili su organizatori.

 Božo Vrećo koncert Kolarac 10. maj Izvor: MONDO, Stefan Stojanović

Umetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vreco tokom poslednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, vec i evropska i svetska muzicka senzacija. Ugledni "Njujork tajms" je ovog lirskog tenora nedavno okarakterisao kao "Coveka andeoskog glasa, koji dotice srca i miluje duše!", te ga dodatno istakao kao sinonim potpune slobode.

Muško-ženska dualnost Bože Vrece iz koje proizlazi posebna dramaticnost i virtuoznost, njegovu a capella interpretaciju sevdalinki cine istinski emotivnim doživljajem. Vreco je do sada objavio cetiri studijska albuma, a poslednji pod nazivom "Pandora".

Božo Vrećo Pandora
Izvor: YouTube

U letnjim mesecima 2017. izaci ce i njegov peti album, "Božo Vreco- live in Paris" - radi se o snimku live koncerta iz cuvenog pariskog Théâtre Le Palace.

Božo Vreco živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko navrata je javno izjavio da je njegova najveca iskopina upravo bila sevdah, ali "onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svetlost dana i zasjao punim sjajem".

Na repertoaru predstojeceg, išcekivanog koncerta u Kolarcu uz tradicionalne sevdalinke, Božo Vreco uvrstit ce i autorske sevdalinke, pri cemu valja istaknuti njegov neosporan talenat i umece u autorstvu novih sevdalinki, gde je svojim stvaranjem popunio prazninu koja je trajala više od 30 godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.

Karte su prodaji po ceni od 1.000 i 1.200 din na blagajni Kolaraca i Eventim-a.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kosttas

B.V. je nešto najbolje što se pojavilo na muzičkoj sceni Balkana u poslednjih 50 godina. Taj glas jednostavno zavodi i oplemenjuje.

srkana

sta god da je peva ko niko saslusaj ga zbog glasa sve mu je oprosteno sta god da je

Pazarac

Sta je OVO ???

SERIJE