JAGMA: Svi bi u direktorsku fotelju Pošte Srbije

Autor:

Na 19 okončanih javnih poziva za izbor direktora javnih preduzeća javilo se ukupno 177 kandidata. Pročitajte koliko se kandidata javilo za mesto direktora u Srbijagasu, Putevima Srbije, Državne lutrije...

35
A- A A+
Glavna pošta, Takovska, PTT, pošta, takovska Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Na javni konkurs za direktora "Pošte" stiglo je 26 prijava i ovo javno preduzeće trenutno je rekorder po odzivu potencijalnih menadžera, saznaju Novosti u Ministarstvu privrede, na osnovu zahteva za dobijanje informacija od javnog značaja.

Za direktora "Emisione tehnike i veza" konkurisalo je najmanje, njih troje.

Država traži direktore, javite se!

List piše da nije bilo jagme ni za čelne pozicije nekih veoma bitnih državnih firmi.

Na čelo "Koridora" bi svega četvoro kandidata. Isto toliko ih je ušlo u trku za prvog čoveka "Srbijagasa", među kojima je, kako "Novosti" nezvanično saznaju, i dugogodišnji direktor Dušan Bajatović.

Sebe u ulozi direktora "Državne lutrije" vidi 16 kandidata.

Nacionalnim parkom "Kopaonik" bi upravljalo 14, a "Djerdapom" 13 ljudi. Za rukovođenje "Transnafte" kandidovalo se 12 ljudi, baš koliko i za "Javno preduzeće za skloništa".

Objavljen konkurs za direktora Srbijagasa i Pošte

Po devet potencijalnih direktora se javilo na konkurs za Nacionalni park "Tara", Skijališta Srbije" i Elektromrežu Srbije".

Po sedam prijava je stiglo na javne pozive za čelnika "Puteva Srbije", "Nuklearnih objekata Srbije", "Stare planine" i "Rezervata Uvac".

Po šest prijava stiglo je na konkurse za direktore tri javna preduzeća - to su "Mreža-Most", Park prirode "Mokra gora" i Javno vodoprivredno preduzeće "Srbijavode", navode "Novosti".

Sve vesti