Šešelj: Naprednjaci mi otimaju odbornike

Potpredsednik SNS u Prokuplju izjavio je da je gotovo ceo opštinski odbor i veći deo članstva SRS u Prokuplju prešao u SNS. Šešelj tvrdi - nije otišao ceo odbor, nego potpredsednik odbora i određeni broj članova.

15
A- A A+
SRS, radikali, šešelj, srpska radikalna stranka Foto: Mondo/ Goran Sivački

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da je potpredsednik opštinskog odbora te partije u Prokuplju sa nekolicinom članova napustio stranku pod pritiskom naprednjaka.

“U Žitorađi nam je pukao celi opštinski odbor i izdao nas je narodni poslanik (Marko) Milenković. Danas se slično desilo u Prokuplju. Nije otišao ceo odbor, nego potpredsednik odbora i određeni broj članova”, rekao je Šešelj novinarima u parlamentu.

Kaže da su naprednjaci hteli da preuzmu SRS u celom Topličkom okrugu, ali da su oni tu situaciju uspeli da "saniraju".

Naprednjake optužuje da mu preuzimaju članstvo potkupljivanjem, obećanjem radnih mesta u fabrici čija se izgradnja tek planira, te dodaje da se slične stvari dešavaju svuda u Srbiji, samo u manjem obimu.

Trojici radikala zabranjen ulazak u Ukrajinu


Prethodno je potpredsednik SNS u tom gradu Zlatan Miljković izjavio da je gotovo ceo opštinski odbor i veći deo članstva Srpske radikalne stranke (SRS) u Prokuplju prešao u SNS.

Na konferenciji za novinare on je rekao da je danas tridestak radikala potpisalo pristupnice SNS i da su kao razlog za to naveli nezainteresovanost vrha SRS za lokalne odbore.

SRS obeležila slavu, evo ko je bio kum


Miljković je rekao da je taj korak dokaz dobre politike koju stranka vodi kao i da je svaki pojedinac koji smatra da će svojim ličnim angažovanjem doprineti razvoju sredine u kojoj živi dobrodošao u SNS.

Nedavno je centrala SRS iz svojih redova isključila i predsednika Okružnog odbora SRS Marka Milenkovića, iz Žitorađe.

Time je prestao da postoji i Opštinski odbor SRS u Žitorađi, koji je do pre mesec dana bio među najuspešnijim u Srbiji.

Sve vesti