Tinejdžer ubica nam "vraćen" iz Berlina

Autor:

Nemačka je danas deportovala u Srbiju srpskog državljanina Sanela Mašovića, ubicu mlade Nemice turskog porekla, studentkinje Tugdže Albajrak.

7
A- A A+

Albajkar je u Nemačkoj važila za heroinu, jer je intervenisala kako bi zaštitila dve 14-godišnjakinje tokom incidenta u restoranu brze hrane novembra 2014.

Mašović je danas u Srbiju deportovan sa aerodroma u Frankfurtu, saopštila je gradska uprava obližnjeg Vizbadena, prenosi AFP.

Sada mu žao što je prebio ženu

"Duboko žalim zbog onog što sam uradio... Ne mogu da zamislim bol i patnju koje sam naneo njenoj porodici. Nikad nisam ni pomislio da bi mogla umreti", rekao je Mašović u okružnom sudu na početku suđenja, navodi AFP.

Hrabrost je 22-godišnju studentkinju 2014. godine koštala života jer ju je Mašović, koji je u to vreme imao 18 godina, bacio na zemlju na parkiralištu restorana, nanevši joj teške povrede glave, navodi francuska agencija.

Tugdže Albajrak je pala u komu i preminula na svoj 23. rođendan, nekoliko dana nakon napada, a njenoj sahrani je prisustvovalo više od 1.000 ljudi.

Mašović je deportovan nakon što je izdržao dve i po godine zatvora zbog nanošenja telesnih povreda s kobnim posledicama.

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=Tjx5MFejZHo

Sud u državi Hese u martu je potvrdio odluku koju su imigracione vlasti donele prošlog septembra o njegovom proterivanju i zabrani ulaska u Nemačku u trajanju od osam godina.

Sud je zaključio da Mašović i dalje predstavlja pretnju po javnu bezbednost i da bi se moglo očekivati da će on "agresivno i nasilno" postupati u konfliktnim situacijama.

Predsedavajući sudija Jens Asling rekao je na suđenju da Mašović nije nameravao da ubije Albajrak, ali je dodao da "nijedna presuda na svetu ni u kom slučaju ne može da nadoknadi gubitak" njenoj porodici.

Napad je snimila nadzorna kamera, a snimak su kasnije objavili nacionalni mediji, izazvavši šok i gnušanje.

Sve vesti