Tramp: Želim snažnu Evropu

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da želi snažnu Evropu, dodajući da je to važno kako za njega kao predsednika, tako i za SAD.

1
A- A A+

"Da. Snažna Evropa je veoma, veoma važna za mene kao američkog predsednika, kao i za SAD. Želimo da je vidimo jaku, da pomognemo da bude jaka jer to je u svačijem interesu", poručio je Tramp".

On je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa italijanskim premijerom Paolom Đentilonijem u Vašingtonu.

Agencije podsećaju da je Tramp podržao Bregzit, kao i da je predviđao da će i druge zemlje, posle Britanije, napustiti EU.

Mađarska: Evropa da sledi Trampa!

Tramp je govorio i o Libiji, navodeći da ne vidi razlog za angažovanje SAD u toj zemlji, osim borbe protiv ekstremista Islamske države.

"Ne vidim tu ulogu SAD. Mislim da trenutno SAD imaju dovoljno uloga. Svuda imamo neku ulogu. Vidim ulogu u borbi protiv Islamske države", kazao je Tramp.

"RADUJEM SE PAPI"

Tramp je rekao da se veoma raduje susretu sa papom Franjom tokom predstojeće posete Italiji.

"Veoma se radujem sastanku sa papom", rekao je Tramp na konferenciji s Đentilonijem posle razgovora o pripremi samita lidera G7 koji se održava 26. i 27. maja na Siciliji.

Uobičajena je praksa da lideri obaveste Svetu stolicu nekoliko meseci unapred o zahtevu za papsku audijenciju, navodi AFP.

Ipak, zvaničnici Vatikana i Bele kuće rekli su da nastoje da organizuju sastanak.

--------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti