Novi masakr: Da li Srbija postaje Amerika?! VIDEO

Autor:

Jutrošnja tragedija u selu Barič kod Golupca opet je šokirala Srbiju. Porodično nasilje uzima danak, i čini se, iz godine u godinu sve je više ovakvih strašnih zločina. Najmasovnije ubistvo dogodilo se 2013. godine, a bilo ih je još...

23
A- A A+

Sin ubio oca, žena muža ili suprug ženu, brat udario na brata. Novinski stupci su, nažalost, puni crnih vesti o porodičnom nasilju koje se završi najtragičnije moguće.

Skoro svake godine dogodi se i masovno ubistvo u Srbiji i uvek su žrtve članovi porodice, ali i oni koji se ubici nađu na putu u tom trenutku.

U selu Barič kod Golupca danas se dogodila strašna porodična tragedija. Penzioner je hicima iz pištolja ubio svog sina, suprugu i šuraka, a snaju teško ranio.

Nakon toga, on je izvršio samoubistvo pucajući sebi u glavu, u porti seoske crkve.

MASAKR U KAFIĆU

Pre manje od godinu dana selu Žitište kod Zrenjanina ubijeno je petoro ljudi, a ranjeno 22. Siniša Zlatić (38) je nedavno osuđen zbog zbog tog petostrukog ubistva na 40 godina zatvora.

Izvor: youtube

Navodno je do zločina došlo zbog ljubomore, jer je prva stradala njegova bivša supruga. Zlatić pre toga nije imao nijedan prekršaj, ni krivičnu prijavu.

Zlatiću 40 godina za masakr u Žitištu!

Otac ubijene u Žitištu: Gledao sam ćerku dok umire

KRVAVA SVADBA

U Martonošu kod Kanjiže 2015. godine dogodilo se masovno ubistvo. Ubijeno je sedmoro ljudi. R. Š. (55) je ubio snaju, njene roditelje, tasta i taštu.

Mladin teča ubio je R.Š u samoodbrani. Obdukcioni nalaz je, kako su tada objavili mediji, pokazao da je on preminuo usled gušenja.

Izvor: youtube

Nezvanično, uzrok tragedije je bio protivljenje R. Š. braku svog sina i buduće žene, istog dana R.Š. je priveden u policiju zbog nasilničkog ponašanja, ali je odmah i pušten.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je zbog toga smenio načelnike policijskih stanica Senta i Kanjiža zbog utvrđenih nepravilnosti u radu.


Mladin teča Francuz presudio masovnom ubici?

Masovni ubica hapšen pre zločina, pa pušten

VELIKA IVANČA -MESTO NAJMASOVNIJEG UBISTVA

Najmasovnije ubistvo u Srbiji desilo se 2013. godine u sada već poznatom selu Velika Ivanča kod Mladenovca. Ljubomir Bogdanović ubio je 9.aprila 2013.godine 12 odraslih ljudi i dete.

Ubica je pokušao da sebi oduzme život, a preminuo je nakon nekoliko dana u bolnici.

Krvavi pir u zaseoku Stublina izveo za 15 minuta, a sve koje je zatekao na spavanju usmrtio je hicem u čelo.

Ljubiša je najpre pucao u suprugu Javorku, ubio sina Branka (1971) hicem u glavu, a potom pucao u ljude u četiri komšijske kuće. Ranjena supruga je uspela da pozove policiju kojoj se obratila rečima: “Pomozite, moj muž je krenuo da ubija po selu!”.

Ljubiša je ubio i majku Dobrilu (1930).

U kući porodice Despotović napadač je ubio supružnike Mikaila (1952) i Milenu (1952), njihovog unuka Gorana (1989) i suprugu mu Jovanu (1992) sa dvogodišnjem sinom Davidom u naručju.

U kući Stekića ubio je Danicu (1935) i Draganu (1963), a zločin su preživeli Daničin suprug Radivoje koji je bio na poslu i sin Aleksandar koji je spavao u sobi na spratu.

Nastradali su i bračni par Velimir (1935) i Olga Mijailović (1934), a u kući porodice Ješić napadač je usmrtio majku i sina, Ljubinku (1949) i Miloša (1965).

Šta je motiv masakra u Ivanči?

U JABUKOVCU POBIO KOMŠIJE

Do tada je neslavnu titulu mesta gde je izvršeno jedno od najsvirepijih ubistava nosilo selo Jabukovac, a meštanin sela Nikola Radosavljević "titulu" masovnog ubice u našoj zemlji za poslednjih 50 godina.

Naoružan lovačkom puškom Radosavljević je u julu 2007. godine ubio devet, a teško ranio dve osobe.

On je pre krvavog pira pretukao svoju suprugu, a zatim skočio u bunar s namerom da izvrši samoubistvo.

Izvor: youtube


Međutim, njegov komšija ga je izvukao iz bunara i pružio mu pomoć.

Posle nekoliko minuta, Radosavljević je otišao do svoje kuće i uzeo pušku. Uputio se prema selu i najpre ubio tri osobe − Veljka Đorđevića (58), njegovog sina Dragana (22), i taštu Marinu Kutkurenović (75).

Zatim je usmrtio još šest osoba − supružnike Draginju (55) i Branislava Borongića (57), Persu Banković (37), Branislava Badejevića (30), Srđana Bađikića (15) i Aniku Čogić (62). Teško je ranio Sinišu Bađikića (36) i Vanucu Baderević (70), čije je zdravstveno stanje kasnije stabilizovano.

Ovaj masovni ubica je na glavnom pretresu u Okružnom sudu u Negotinu oslobođen je krivice, jer je tim veštaka neuropsihijatara KPZ Beograd utvrdio da je on u momentu izvršenja dela bio neuračunljiv.

Neuropsihijatri su utvrdili da je jedan od najvećih masovnih ubica u istoriji Srbije pati od akutne paranoidne psihoze sa osećajem ugroženosti i stalnim umišljajem kako neko hoće da mu naudi, koji su pratile sumanute ideje o magiji, u ovom slučaju vlaškoj magiji, i on je smešten iza rešetaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu. I dalje se samonagađa šta je bio okidač za njegov krvavi pir.

KRVAVI PIR U LESKOVCU 2002.

Istog datuma kada i ovo devetostruko ubistvo, samo pet godina ranije, u Leskovcu je Dragan Čedić je u iz automatske puške ubio sedmoro ljudi.

Njegov leš je pronađen mesec dana posle masakra u obližnjoj šumi, a utvrđeno je da je počinio samoubistvo.

Dragan Čedić (32) iz Leskovca je ubio bivšu suprugu Biljanu (28) i šest članova tazbine,  dok je četvoro prijatelja lakše i teže ranio.

Čedić je prvo u bilijar klubu ubio Nenada Lukića (31) i ranio Slavoljuba Kržalića (47), a potom se "vartburgom" dovezao pred porodičnu kuću svoje supruge Biljane (28) i pet minuta posle ponoći upao i iz automatske puške pucao i ubio pet osoba, a jednu ranio.

U porodičnoj kući Čedić je ubio bivšu suprugu Biljanu Čedić (28), njene sestre Ivanu Kalčić (31) i Jelenu Zdravković (25), Jeleninog supruga Bobana (24) i Biljaninu komšinicu Jelenu Zlatković (29), a ranio njenu drugaricu Maju Bojković (26).

Svoj smrtonosni pir ubica završava deset minuta kasnije u u kući Biserke Ristić (48), tetke ubijenih sestara, koju ubija, a njenog supruga Blagoja (51) i sina Đorđa (16) ranjava.

Pretpostavljalo se da je motiv ubistva "neraščišćeni porodični odnosi između Biljane i Dragana".

Dosije nezapamćenog zločina u Leskovcu je zatvoren. Istražni sudija Okružnog suda u Leskovcu Nebojša Stojičić obustavio je krivični postupak protiv Dragana Čedića jer je nađeno njegovo telo. Rođaci koji su mu pomagali u bekstvu su novčano kažnjeni.

Hronologija masovnih ubistava u Srbiji

---------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti