MONDO/Beta

Uvrede u Skupštini: Kradulović, Rasulović...

Autor:

Žestoka rasprava i danas u najvišem zakonodavnom telu u Srbiji. Pljuštale uvrede, nadevali se nadimci.

50
A- A A+

Raspravu o izmenama i dopunama Zakona o sudijama u Skupštini Srbije danas je obeležila oštra polemika o tome imaju li političke partije uticaj na sudstvo.

Predstavnici opozicije su ukazali da izmene tog zakona omogućavaju još veću kontrolu sudstva i politički uticaj na njega.

Tokom rasprave izrečene su dve opomene poslaniku Dveri Srđanu Nogu, a u dva navrata je određivana pauza kako bi se "smirile strasti".

Nogu je opomena izrečena pošto je govorio o sprezi organizovanog kriminala, sudija i poslovnih banaka.

Tokom rasprave razmenjivane su i uvrede i nadevali se nadimci, te je tako poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističevićšefa poslaničke grupe "Dosta je bilo" Sašu Radulovića nazvao "Saša Kradulović i Saša Rasulović".

Skupština: Bura zbog Zvezdana Jovanovića


Radulović je na to reagovao navodeći da bi i on mogao da pominje "Lažoljuba Arsića, Lažoljuba Rističevića, Kradoljuba Vučića i Blatoljuba Martinovića".

Rističević mu je odgovori da ne razume zašto se osetio prozvanim kada je govorio o "Kraduloviću", a predsedavajući Veroljub Arsić ga je pitao, da li je on Saša Radulović ili "Saša Kradulović".

Poslanici vladajuće većine odbacili su tvrdili da nema uticaja političke vlasti na pravosuđe, kao što je, kako su rekli, bilo u vreme vlasti Demokratske stranke.

Po rečima poslanika Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića, u vreme DS sudija u jednom važnom postupku je rekla da je "dobila presudu".

"Oni koji su više od 600 sudija na pravdi Boga izbacili iz sudstva, pričaju o partijskom pravosuđu. Ti ljudi danas nama pričaju o partijskom pravosuđu, to je skandal!", ocenio je Đukanović.

Poslanici raspravljaju o 33 amandmana na izmene Zakona o sudijama. Danas bi posle završetka rasprave trebalo da glasaju o toj tački dnevnog reda, kao i o izboru tužioca za ratne zločine.

------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Povezano

Sve vesti