Ističe rok starim vozačkim dozvolama

Autor:

Do 10. juna treba uzeti novu, biometrijsku vozačku dozvolu. Troškovi zamene iznose 1.576 dinara.

17
A- A A+
vozačka dozvola Foto: MONDO

  Rok za zamenu starih (papirnih) vozačkih dozvola za nove biometrijske je 10. jun ove godine, i on neće biti produžavan, bez obzira na to što veliki broj vozača po našem starom dobrom običaju nije još ispunio ovu zakonsku obavezu.

"Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisan je rok do kojeg stare vozačke dozvole važe za korišćenje u saobraćaju, a to je osam godina od dana stupanja na snagu Zakona o bezbednosti saobraćaja, odnosno 10. 6. 2017. Rok važnosti starih dozvola već je produžen 2014. za tri godine, a vozačke dozvole na novom obrascu počele su da se izdaju 1. 1. 2011. godine", rečeno je "Novostima" u MUP Srbije.

Stare vozačke dozvole moći će nesmetano da se zamenjuju za nove vozačke dozvole i posle 10. juna ove godine, ali je jasno da neće moći da se koriste za upravljanje motornim vozilima u saobraćaju, piše list.

Nadležni su više puta do sada apelovali da se ne čeka "poslednji momenat" da bi se izbegle gužve kojih će, vrlo verovatno, biti zbog već pomenutih naših loših navika.

Troškovi zamene stare za novu vozačku dozvolu iznose 1.576. dinara (255 dinara Zavodu za izradu novca, 621 dinar MUP Srbije i 700 dinara Republička administrativna taksa).

Rok važenja novih dozvola je 10, a za lica starija od 65 godina pet godina.

Problemi oko registracije: 100 evra zbog pojasa

Ko će plaćati greške oko registracije automobila

Tablice će ipak važiti trajno?

NEKI vozači moraju u MUP po nalepnicu

------------------------------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Sve vesti