Evo zašto OBOŽAVAMO Tiriona! (FOTO, VIDEO)

Bauk iz "Igre prestola" danas slavi rođendan!

8
A- A A+

Glumac Piter Dinkladž, jedan od omiljenih likova iz "Igre prestola", rođen je 11. juna 1969. u Moristaunu, u državi Nju Džerzi.

Sjajni američki glumac (i jedini Amerikanac u ekipi serije) osvojio nas je ulogom Tiriona Lanistera, bauka koji pije, zavodi žene i "zna stvari".

Vi ste ga proglasili za najvećeg šmekera u Vesterosu...

Izvor: MONDO

Majka mu je profesorka muzičkog, brat violinista a otac agent za prodaju osiguranja.

Dinkladž ima ahondroplaziju, čest oblik poremećaja okoštavanja koji se manifestuje normalnim rastom glave i trupa, sa skraćenim udovima. Svetska statistika kaže da se jedno u 25.000 dece rodi sa ovim poremećajem.

Visok je 1,35 metara

"Kada sam bio dete, definitivno sam dozvoljavao da me mali rast opterećuje. Kao adolescent, bio sam ogorčen i besan, i podigao sam 'zidove' oko sebe. Ali što sam više odrastao, to sam više shvatao da jednostavno sve treba prihvatati sa smislom za humor. Vaš izgled nije vaš problem, već problem onih koji vas gledaju," rekao je on 2003. godine.

Nakon ogromne popularnosti "Igre prestola", mnogi su počeli Dinkladža da gledaju kao "glas" malih ljudi.

Poslednja epizoda će biti LUDILO!

"Ne znam šta bih na to rekao. Svaka osoba koja ima problem koji i ja imam vodi različit život, i ima različite metode borbe protiv predrasuda. Samo zato što sam ja, naizgled, OK sa time, ne znači da mogu drugima da propovedam kako da se i oni osećaju bolje. Ja zapravo ni dan-danas ne znam da li sam OK sa tim."

Izvor: YouTube

Ne gleda GoT i ne jede meso

Vegetarijanac je od 16. godine, a kada snimanje zahteva da jede meso, spremaju mu specijalitete od tofu sira.

Gde je nestao ovaj glumac iz "Igre prestola"? (FOTO, VIDEO)

"Ne bih povredio nikoga, to važi i za mačku ili psa, pa samim time i prase ili pile. I ne bih očekivao da ih neko povredi zbog mene. Zato ne jedem meso," rekao je on.

Izvor: YouTube

Piter ne gleda seriju "Igra prestola" – ne zato što se stidi ili ne voli da vidi sebe na ekranu, nego zato što ga mrzi da se pretplati na HBO!

A propušta mnogo toga...

Izvor: YouTube

Bio je ne prvi, već jedini izbor za ulogu najmlađeg Lanistera, po želji pisca Džordža R. R. Martina.

EKSKLUZIVNO: Džaken H'ghar za MONDO (FOTO, VIDEO)

"Nisam morao ni na audiciju, odmah su me pozvali i ponudili mi ulogu na neviđeno. Rekao sam Martinu da ne želim neku dugu bradu i špicaste cipele, jer zapravo nisam znao o kakvoj se ulozi radi. Ali kada su me ubedili da je ovaj svet nešto sasvim drugo, i da je Tirion kompleksan lik, koji nije ni negativac ni junak, i uz to je ženskaroš i pijanica, oduševio me je taj prelepi, ali oštećeni lik. Odmah sam prihvatio."

Izvor: YouTube

Debitovao je u nezavisnom filmu "Living in oblivion" snimljenom 1995, pogledajte!

Izvor: YouTube

Ima delić istorije

Dinkladž je priznao da je uzeo jedan od komada nakita sa seta "Igre prestola", u pitanju je prsten sa simbolom životinje Lanistera, lava. Nije baš rekao "ukrao sam", nego "uzeo sam"…

GoT fanovi, imamo dobru i lošu vest...

Ali nema češalj!

Kada je učestvovao u četu sa korisnicima sajta Reddit, pohvalio se da se nikada ne češlja, i da ne poseduje ni češalj, ni četku za kosu.

Kada su ga pitali ko je najduhovitija osoba na setu "Igre prestola", bez razmišljanja je odabrao Konleta Hila, odnosno lorda Varisa.

Pogledajte smešne scene sa snimanja šeste sezone!

Izvor: YouTube

Ne voli mačke, ali je imao mačku čitavih deset godina

"Imao sam pacova u stanu, a ne volim da ubijam živa bića pa sam kupio mačku i mislio da njoj prepustim taj problem. Mislio sam da će moj cimer poneti mačku kada se iseljavao, pošto se selio u veći stan sa devojkom, ali mi je ostavio mačku i pobegao," napisao je on na Redditu.

Obožava kraljicu Sersei

Odnosno, glumicu Linu Hidi, sa kojom je bio prijatelj godinama pre nego što su počeli da sarađuju. On ju je i predložio za ulogu Sersei Barateon.

Izvor: YouTube

Svirao je u bendu

Grupa se zvala Whizzy i pripadala je nu-metal žanru, a zauvek će pamtiti taj period jer mu je ostao ožiljak nakon jednog "žešćeg" nastupa.

"Na licu imam ožiljak, od vrata do obrve, zadobijen na nastupu u klubu CBGB. Skakao sam po bini, mlatio glavom, i slučajno me je neko udario kolenom u slepoočnicu. Krv je šiknula, samo sam uzeo prljavu salvetu sa šanka i nastavio koncert. To je bio period kada se o ličnoj bezbednosti nije previše vodilo računa."

Ovako inače peva!

Izvor: YouTube

Privatnost mu mnogo znači

Dinkladž i supruga Stejsi imaju šestogodišnju ćerkicu, čije ime je tek nekoliko godina nakon rođenja objavljeno u javnosti. Dinkladž nikada nije hteo da potvrdi, ali američka štampa je prenela da se devojčica zove Zelig. Par trenutno čeka drugo dete.

"Ono što me nervira kod života u Njujorku, je potpuni gubitak privanosti. Nisam veoma naklonjen centru pažnje, i znam da su fanovi često dobronamerni, ali mene najviše nervira kada se prave ludi. Ne priđu da se slikaju, ali neumorno škljocaju mobilnim telefonima, bez pitanja. Ne znam ni zašto to rade. Zar nije lepši doživljaj da nekome priđeš i upoznaš se, a ne da ga krišom slikaš s drugog kraja ulice. Čak mi se dešavalo više puta da mi ljudi, umesto da priđu, pošalju svoju decu da me, kao, pitaju gde je neka ulica, a onda nas krišom slikaju," rekao je on.

Pije i zna stvari

Izvor: YouTube

I uradio je ono što smo svi želeli!

Izvor: YouTube

Povezano

Sve vesti