BRAVO! Gimnazijalac iz Niša "razbija" istoriju

Autor:

Učenik drugog razreda gimnazije "Svetozar Marković" Đorđe Pavlović iz Niša po treći put pobedio je, sa maksimalnim brojem poena, na državnom takmičenju iz istorije.Najviše ga zanima Prvi svetski rat, a ovo je njegov recept za uspeh...

12
A- A A+

Sedamnaestogodišnji Đorđe Pavlović iz Niša učestvuje na takmičenjima iz istorije od petog razreda. Već tada odneo je prvu pobedu, a samo u sedmom razredu osnovne škole nije stigao do finala.


Za njegovu ljubav prema istoriji, priča, zaslužan je nastavnik Marko Dimitrijević, koji mu je taj predmet predavao u petom razredu Osnovne škole "Dušan Radović".

"Na njegov nagovor sam počeo i da se takmičim. Za takmičenja se pripremam iz dodatne literature iz istorije. Volim da čitam i istorijske romane, posebno one koje opisuju Prvi svetski rat i bitke naše vojske u tom ratu", istakao je Pavlović.

Za pobedu na državnom takmičenju, objašnjava, potreban je kontinuiran rad od početka školske godine i svakodnevne dodatne pripreme od januara.

Takmičenja iz istorije, dodaje, osim pamćenja velikog broja podataka i datuma, zahtevaju i dobro snalaženje sa istorijskim kartama na kojima se obeležavaju istorijska mesta i događaji.

"Neke datume i podatke moram da naučim napamet, a brojne godine pamtim uz pomoć nekih asocijacija na njih", objašnjava ovaj daroviti učenik recept za uspeh.

Bez obzira na sjajne rezultate koje postiže iz istorije Đorđe ne planira da upiše studije iz ovog predmeta.

Želja mu je, kaže, da poput starije sestre, koja privodi kraju studije medicine, i on postane lekar.

Đorđe, ČESTITAMO! Ne sumnjamo da ćeš jednoga dana i u lečenju ljudi biti jednako uspešan kao i u proučavanju srpske istorije.

Povezano

Sve vesti