• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji BELEF do sada!

Izvor Tanjug

Pogledajte program Beogradskog letnjeg festivala!

Ovogodišnji, 26. Beogradski letnji festival (BELEF) pod sloganom "Letim kulturno", održace se od 23. juna do 23. jula na više lokacija u gradu, a svecano ce biti otvoren koncertom Sanje Ilica i Balkanike u bašti SKC-a.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Posetioci ce moci da uživaju u pozorišnim predstavama, izložbama, ali i koncertima klasincne muzike, dok su i za najmlade pripremljene predstave i radionice.

Veliki broj posetilaca organizatori ocekuju u Narodnom pozorištu, 26. juna, gde ce biti prikazan "Nušic triptih" u izvodenju IUI Transition Dance company, kao i 1. jula u bašti SKC-a, gde ce se Kriyative Theatre Trust iz Inije predstaviti predstavom "Tamo gde senka nestaje".

Oni koji žele, moci ce da pogledaju izložbu "Romski život" u Institutu Servtantes, kao i izložbu "Kaligrafija - tradicionalno, modern, savremeno" u Kuci legata.

Na BELEF-u ce nastupiti i Šinobusi, Femi Kuti iz Velike Britanije, "The bestbeat", ali i mladi muzicari iz Srbije, Madarske, a svojim koncertom "Par stihova za nas", 5 .jula ce posetiocima u bašti SKC-a vece ulepšati Ivan Bosiljcic.

Najmladi ce na Festivalu moci da posete decju muzicku radionicu ili pogledaju predstavu "Vitamini zdravi fini".

Gradonacelnik Beograda Siniša Mali pozvao je sve Beogradane i njihove goste da dodu na BELEF, navodeci da je to jedna od manifestacija sa dugom i bogatom tradicijom, koja na pravi nacin predstavlja duh Beorgada. Kako kaže, ocekuje najbolji program do sada, sa najvecim brojem dogadaja.

Strategija nadležnih je, dodaje, da iz godine u godinu ulažu u manifestacije ciji je grad oscnivac, pa je ove godine je izdvojeno 30 odsto više novca nego lani za BELEF.

"Zato i imamo bogatiji program, više manifesatcija i ja pozivam sve Beogradane i njihove goste da dodu na BELEF i vide šta smo im pripremili", rekao je Mali.

Izrazivši zadovoljstvo što na Festivalu gostuje i predstava iz Indije, ambasadorka te zemlje u Srbiji Narindar Cauhan posebno je istakla da su reditelj i glavni glumac - žene.

Ona je istovremeno podsetila da ove godine Indija obeležava 70 godina od sticanja nezavisnosti, kao i sedam decenija od uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Srbijom, odnsosno Jugoslavijom.

"Indija i Srbija su istorijski partneri, imaju jedinstvene i posebne veze, a jedna od njih je i kulturna veza", dodala je Cauhan.

Umetnicni direktor BELEF-a Aleksandar Ilic rekao je da ovogodišnji program obhvala razlicite sadržaje, cak i jednu modnu reviju, pa ce za svakoga biti po nešto.

"Zato vas sve pozivam da dodete na BELEF, da letite sa nama i uživate u bogatom programu", porucio je Ilic.

Cast i zadovljstvo da zatvori ovogodišnji festival imaju Bajaga i instruktori, koji ce 23. jula u bašti SKC-a održati koncert "Mesec je mlad, a noc je vrela".

Frontmen grupe Momcilo Bajagic, kaže da u poslednje cetiri godine nisu cesto svirali u prestonici i da se raduje nastupu pred beogradskom publikom.

Za pojedine koncerte i predstave ulaz ce biti besplatan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE