Evo šta kaže Palma - da li menja odluku...

Autor:

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da ostaje pri stavu da "Ana Brnabić nije njegov premijer".

On tvrdi da koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije time nije dovedena u pitanje.

"Neću glasati za", rekao je Marković za Tanjug.

Na pitanje da li je koalicija sa SPS u pitanju, on je odgovorio:

"Nije. Imam dobre odnose", rekao je Marković.

Iz SNS su danas poručili da Palma ne može da bude u Vladi, ako ne glasa za nju.

I da vas podsetimo - Dragan Marković Palma protivi se izboru Ane Brnabić zbog njenog seksualnog opredeljenja, što je nesumnjivo više puta stavio do znanja javnosti. On je, kako je ranije rekao, za premijera "koji ima decu i porodicu".

Predsednik SPS Ivica Dačić je u nedelju, posle glavnog odbora stranke, rekao da sa JS još nije razgovarao o stavu po pitanju podrške mandatarki za sastav vlade.

Neizvesno oko Ane Brnabić do četvrtka, podrška SNS

Na pitanje da li to znači da JS ne daje podršku Vučiću time što neće glasati za Brnabić, Dačić je rekao da ne može o tome mnogo da govori, ali smatra da "nije takav nivo njihove odluke".

"Ali, mora se voditi računa o celom kontekstu, bez obzira na personalno pitanje ko je je mandatar i ko će biti premijer. Ovde su u pitanju mnogo dublji i u osnovi temeljitiji politički odnosi, nego što je samo to pitanje. Tako da svakako i to treba imati u vidu - da je reč o predlogu Aleksandra Vučića i da to nije pitanje samo Ana Brnabić".

Treba, smatra on, naći rešenje tako da koalicija ostane zajedno i da se očuva politička stabilnost u Srbiji.

Da li će Palma i Šešelj podržati Anu Brnabić?

Sve vesti