• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STRANCI STIŽU: 53 fabrike, 30.000 mesta, 1,3 mlrd€

Izvor Tanjug

U Srbija se trenutno pregovara sa stranim kompanijama o 53 investiciona projekta, koji bi trebalo da donesu 1,3 milijarde evra investicija i 30.000 potencijalnih radnih mesta, najavljeno iz PKS.

"Samo od Nove godine ugovoreno je 11 investicija čijom realizacijom će biti otvoreno 4.500 radnih mesta", kazao je Čadež danas na prezentaciji novog broja Makroekonomskih analiza i trendova (MAT).

Dolaze norveški investitori – čim se malo sredimo

Crvena lampica

Pažljivo analizirani podaci alat su za sagledavanje stanja u sektoru, tržišne pozicije u odnosu na konkurenciju, planiranja poslovanja i nastupa na tržištima, objasnio je on. Čadež je kazao da, na osnovu tih podataka, može da se po sektorima vidi gde su slabe tačke i upali se "crvena lampica" nakon čega uđemo dublje u sagledavanje problema i predloži adekvatno rešenje.

On je predstavio nove analitičke servise PKS koji su u funkciji podrške investitorima i kompanijama, domaćim i stranim, koje posluju na našem tržištu.

"Objedinjena i najpotpunija baza podataka iz svih raspoloživih domaćih i stranih izvora omogućava nam da krozn dodatnu analitiku kreiramo alate za podršku kompanijama, da identifikujemo probleme sa kojima se privreda suočava, i predlažemo mere koje će privrednicima olakšati poslovanje i unaprediti poslovni ambijent", kazao je prdsednik PKS.

Čadež je rekao da, kroz sektorske analize, PKS stavlja na raspolaganje privrednicima aktuelne indikatore, od broja preduzeća i njihove struktura, preko pokazatelja proizvodnje u uvozu i izvozu, kretanja zaliha, visini zarada, investicijama, bruto dodatnoj vrednosti sektora, do međunarodnih trendova i njihovih implikacija na domaće tržište.

PANIKA: Srbija - kineski klin za prodor u EU

PKS redovno radi kvartalne analize efekata primene propisa od značaja za privredu i vladi i resornim ministarstvima dostavlja predloge za unapređenje regulative koji doprinose relaksaciji uslova poslovanja na tržištu Srbije, rekao je Čadež.

Tagovi

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Đoka

Evo krenule su najave da će se o povećanju plata razgovarati u novembru (još četiri meseca do novembra). Potom će verovatno biti doneta odluka o povećanju plata ali od januara ili februara a to će biti za 6-7meseci. A možda i ne bude ništa od svega ali bitno je da se priča o napretku, boljitku, uspehu, blagostanju...

DžoMa

Gde li nestadoše oni Arapi koji su trebali da ulože stotine miliona evra u otvaranje fabrike čipova i čega sve ne???

brane121

@DžoMa Zbrisali...kad su videli koliko ima hejtera u ovoj zemlji poput tebe kojima nikad i nista ne valja.

special image