Evo kako se pravi čokolada čiji komadić košta 220 evra.
Cokolada La Madeline au Truffe placa se "suvim zlatom", 450 grama ove poslastice prodaje se za citavih 2.300 evra.
Pravi je umetnik za cokoladu, Fric Knipšild, a prodaje se u cokolateriji Chocolate Room u Bruklinu.
Ova cokolada prodaje se u luksuznoj srebrnoj kutiji obloženoj perlama, i oni koji su je probali kažu da je "super vocnog" ukusa.
Šta je cini tako skupom?
Glavni sastojak je prilicno neuobicajen za proizvode od cokolade - u pitanju je retka vrsta tartufa koji rastu u Francuskoj, u regiji Dordonje.
Tartufi se zatim oblažu ganašom koji se pravi od svežeg krema, šecera, ulja tartufa i vanile, a zatim se prelivaju najkvalitetnijom crnom cokoladom sa 71 odsto kakaoa, i uvaljaju se u kakao prah.
Pogledajte video: