• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štrajk u Gorenju, radnici odbili predlog uprave

Izvor MONDO/Agencije

Zaposleni u fabrici uređaja "Gorenje" u Valjevu danas su obnovili štrajk, započet u utorak uveče, pošto menadžment nije ispunio njihove zahteve za povećanjem zarada i poboljšanjem uslova rada. U utorak novi pregovori sa menadžmentom.

Radnici Gorenja tražili su povećanje plata za 5.000 dinara, a ponuđeno im je 3.000 dinara za jul, s obzirom na otežane uslove rada pri velikim vrućinama, jer rade u halama bez rasladnih uređaja.

Pregovori su započeti u utorak uveče, pa kako nisu dali rezultat, proizvodnja u obe hale prekinuta je na tri sata u drugoj smeni.

Nezadovoljni učinkom sindikalaca, radnici su izabrali grupu od 15 zaposlenih, koja je nastavila pregovore, takođe bez rezultata.

Uprava Gorenja iz Valjeva saopštila je da nije došlo do dogovora u procesu socijalnog dijaloga i kolektivnog pregovaranja između radnika u proizvodnji i menadžmenta fabrike i da će dijalog nastaviti u utorak.

"Ponuda menadžmenta o unapređenju uslova rada i iznosa za povećanje plata nije prihvaćena. Zbog toga se pregovori nastavljaju u utorak kako bi se pronašao minimum zajedničkih prihvatljivih uslova za sve strane", navodi se u saopštenju Gorenja.

Kako se dodaje, zaposleni i menadžment kompanije su dogovorili dinamiku rada u fabričkim pogonima do nastavka socijalnog dijaloga.

Prema saznanjima lokalnih medija, dosadašnji direktor "Gorenja" u Valjevu Boris Pavčnik je smenjen pre mesec dana, a umesto njega na čelu fabrike je Drago Kremker, koji je u utorak došao u Valjevo.

Ovo je prvi štrajk u fabrici Gorenje Valjevo, koja zapošljava 1.470 radnika, sa prosečnim zaradama u proizvodnji 300 do 500 evra.

Ta fabrika je u decembru 2016. godine proslavila deceniju uspešnog poslovanja i tada je saopšteno da je za deset godina proizvedeno pet miliona frižidera i zamrzivača.

Propali pregovori u Fijatu! Štrajk se nastavlja

Komentari 24

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dan

Izrabljivaci, slovenci. Komercijalisti putuju po 300-400 km dnevo. Nemaju dnevnice a plate 500e. Crncenje za slovence za koje smo roblje. Cistacice tamo rade za 1000 e. Sram ih bilo!!

Verica

Svi pasose u ruke i otputujmo na neko lepse mesto.

Milos

Rade u halama bez klime a te iste klime oni i proizvode, sta reci a ne zaplakati u ovom jadnom Srbistanu

special image