• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Propali pregovori u Fijatu! Štrajk se nastavlja

Izvor MONDO/Agencije

Radnici kragujevačkog Fijata nezadovoljni uslovima rada u toj kompaniji nastaviće štrajk nakon što su današnji pregovori "propali".



Predsednik sindikata Nezavisnost u Fijatu Zoran Stanic je rekao da pregovori nisu uspeli zato što nije usvojen zakljucak kojim Vlada Srbije garantuje radnicima Fijata da nece snositi posledice ukoliko štrajk bude nastavljen posle pregovora.

Više od 2.000 štrajkaca u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu traži pisane garancije poslodavca da ce minimum njihovih zahteva biti ispunjen, a zahtevaju povecanje osnovice bruto zarade sa 38.000 na na 50.000 dinara, reorganizaciju proizvodnje, isplatu bonusa i troškova prevoza za dolazak na posao van standardnog radnog vremena,

Stanic je za Tanjug rekao da je predsednik Štrajkackog odbora Zoran Markovic o tome informisao radnike na sastanku, koji je poceo u 17 casova.

Predsednik o Fijatu: Nije dovoljno 42.000, ali...

Proizvodni radnici u fabrici u Kragujevcu su poceli generalnu obustavu rada u obe smene 27. juna i traže povecanje bruto osnovice plate sa 38.000 na 50.000 dinara, reorganizaciju radi rasterecenja radnika, isplatu bonusa efikasnosti za prošlu godinu i placanje svih troškova za prevoz.

Predstavnici sindikata su, kako je ranije objavljeno, podeljeni oko toga da li treba prekinuti štrajk u koji su stupili zato što su nezadovoljni uslovima rada, a neizvesno je i da li ce seo toj odluci radnici uopšte izjašnjavati.

Štrajkaci iz "Fijata" nisu došli kod premijerke

Radnici su u štrajku više od deset dana, a premijerka Ana Brnabic se u meduvremenu i licno angažovala da dode do njegovog prekida.

Brnabic je inicirala pregvore i juce je održan sastanak sindikata sa ministrom privrede Goranom Kneževicem u Vladi Srbije.

Ranije je najavljeno da ce na pregovore, ako ih bude, doci i direktor Fijata Alfredo Altavila.

Tagovi

Komentari 36

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

GAGA

U Kini za 10 godina izkopiraju svaki strani proizvod i bas ih briga za stranog investitora. ovde ji hebeni frizider niko nije iskopirao a kamo li fijata i ne samo 500l. nasa strana nije uslovila fijat da 80-90 posto delova za ovaj model proizvode kod nas. kome ostaju masine itd....

Dejan Perin

Štrajkači, samo napred ! Nema odustajanja ! Nemojte odustati od sebe ! To što tražite je apsolutni minimum. Gospodo političari budite pravi političari i dajte ljudima više nego što traže. Vi, političari, ste tu da ih zaštitite a politika i treba i mora da stvara uslove za napredak. Političari stvorite ljudima uslove - vratiće se i državi i vama i svima nama , gradjanima, višestruko. Gospodjo Brnabic, podržite radnike dajte im više nego što traže, Vi ste njihova prva linija odbrane od iskorišćavanja. Dajte ljudima dobre plate, dobićete zauzvrat više. Radnici, potpuno ste u pravu ! Nema odustajanja, nema predaje. Verujte u svoj cilj i postići ćete ga ! Samo napred ! Dejan Perin

Jovana

Ovi sto su protiv strajka nek idu u Fiat da rade za 30000 posto je to njima dovoljno!

special image