Taksista za 14 kilometara naplatio 280 evra

Autor:

Policija u Pragu privela je jednog taksistu koji je jednoj strankinji vožnju od 14 kilometara naplatio čak 280 evra, umesto maksimalne moguče cene od 20 evra.

13
A- A A+

Uobičajena je praksa lokalnih taksista da strancima pokušaju da naplate vožnju više nego Česima, ali ovaj je baš preterao....

Strankinja je proteklog vikenda sela u taksi u turističkom jezgru Praga da je preveze do 14 kilometara udaljenog hotela u širem centru, ali, umesto da uključi taksimetar koji ne bi smeo da pokaže više od 20 evra, vozač je od putnice zatražio čak 480 evra.

Kada je zapanjena žena kazala da ima samo 50 evra, taksista je odvezao do bankomata da podigne novac, ali mu nije bilo dovoljno 120 evra koliko je podigla, već je tražio još.

Na kraju su, cenjkajući se, došli do cene od 280 evra, više nego desetostruko veće od realne za tu vožnju. Umesto priznanice, taksista je ženi na njen zahtev rukom nažvrljao potvrdu da je platila vožnju.

Prevarena strankinja požalila se recepciji hotela, a policija tri sata kasnije uspela je da nađe i privede taksistu protv koga je strankinja podnela krivičnu prijavu.

Ovakvi slučajevi ni kod nas nisu retki. Da li ste imali slična iskustva?

Taksista naplatio 65 evra od aerodroma do Palasa?!

Tagovi:
Sve vesti