Fijat se ne seli u Poljsku! Štrajk šteta za sve

Autor:

Ministar privede Goran Knežević kaže: Vlada ima garancije da će radnici kragujevačkog Fijata prihvatiti deo ponuđenog dogovora. Vlada nema informaciju da će Italijani proizvodnju izmestiti u Poljsku. Štrajkači: BLOKADA u sredu.

212
A- A A+


Zaposleni u kragujevačkom Fijatu su dve već 20 dana u štrajku, a Knežević kaže da su premijerka Ana Brnabić i on u neprestanom kontaktu sa rukovodstvom fabrike i zaposlenima i da su im 24 sata na raspolaganju za razgovor.

Portal IKragujevac danas javlja da je štrajkački odbor odlučio je da se nastavi radikalizacija štrajka, da se sutra sprovede protest ispred Opštine, a u sredu blokira ulaz u "Fiat".

Knežević radnicima poručuje, a prenosi Tanjug da što se materijalnih zahteva tiče, sindikat mora da dogovora sa menadžmentom italijanskog Fijata.

ŠTA TRAŽE RADNICI

Više od 2.000 štrajkača u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu traži pisane garancije poslodavca da će minimum njihovih zahteva biti ispunjen, a zahtevaju povećanje osnovice bruto zarade sa 38.000 na na 50.000 dinara, reorganizaciju proizvodnje, isplatu bonusa i troškova prevoza za dolazak na posao van standardnog radnog vremena,

Ministar je novinarima u Ministarstvu privrede rekao da je zaposlenima u štrajku ponuđen Memorandum koji su oni odbili.

"Vreme nam curi, imamo veliku štetu, fabrika ne radi već 20 dana, to je šteta za celu Srbiju i sve građane", rekao je Knežević i dodao da su radnici na potezu.

Upitan da li su tačni navodi da postoji mogućnost da se proizvodnja izmesti u Poljsku, Knežević je rekao da vlada nema takve informacije.

"Ugovor je potpisan do 2018. godine, očekujemo da se razgovori nastave i da imaju pozitivan ishod", zaključio je Knežević.

Propali pregovori u Fijatu! Štrajk se nastavlja

Sve vesti