"Igra prestola" - najmoćnija scena? (VIDEO)

Gledali smo prvu epizodu, šta je na vas ostavilo najdublji utisak? Pogledajte i šta ćemo videti u drugoj epizodi!

Posle više od godinu dana čekanja, "Igra prestola" se vratila!

PAŽNJA - ovaj tekst sadrži spojlere, ako još uvek niste gledali!

U prvoj epizodi sedme sezene, videli smo omiljene likove u novim avanturama, a evo scena koje su oduševile!

Smrtonosna pijanka

Sam početak epizode izgledao je kao "flešbek", sa Valderom Frejem koji tera članove svoje dinastije da nazdrave. Već smo viđali masovna trovanja, klanje i ostale jezive smrti iz pera Džordža R. R. Martina, pa uništenje porodice Frej nije bilo toliko šokantno, kao ni otkrivanje da se ispod Valderove "maske" krije Arja.

Sve teorije o "Igri prestola"

Ali je njena rečenica "Sever pamti" bila dovoljna da se gledaoci naježe!

Izvor: YouTube

Muvanje na gvozdeni način

Juron Grejdžoj (u urnebesno savremenom kostimu) koji se nabacuje kraljici Sersei, uz prozivke na račun Džejmija Lanistera, takve da je čudo da mu se glava nije zakotrljala podom u roku od tri sekunde!

Izvor: YouTube

Pseto postaje čovek

Jedan od omiljenih likova, kako u knjigama, tako i u seriji, i njegovo lagano otkravljivanje nakon decenija poslušnog krvoprolića na najmanji mig vladara. Jasno je da Pseto, prolazeći opet putem kojim je vodio Arju i novim očima gledajući strahote koje je činio, zapravo ide putem ka ultimativnoj žrtvi, kojom će okajati svoj prethodni način života. Usput u sebi otkriva i nove stvari kao što je sposobnost da vidi vizije u vatri, iako "pljuje" R'lora na svakom koraku. Ali je pravo uživanje gledati Rorija Mekena kako dočarava taj put.

Izvor: YouTube

Semvel Tarli

Koji je savršeno ilustrovao kako se svi ponekad osećamo ponedeljkom.

Izvor: YouTube

Deneris dolazi kući

MOĆNO! Sam prilazak Zmajkamenu, izgled velelepne, ali oronule postojbine Targarjena, činjenica da niko nije smeo ni da zucne, ni da kroči negde bez njene dozvole. I prava odluka Džeremija Podesve da nijedan lik ne progovori nekoliko minuta, sve dok ona ne kaže "Hoćemo li"?

Izvor: YouTube

Osim toga, videli smo i planove Džona Snežnog, Sansu Stark koja polako, ali sigurno postaje ozbiljan igrač na mapi Vesterosa, krađu jedne važne knjige i Eda Širana, omiljenog pevača glumice Mejzi Vilijams, u neobično naivnoj (i bespotrebno dugoj) sceni.


Evo šta ćemo gledati u narednoj epizodi!

Izvor: YouTube
Sve vesti