Pisci koji se "valjaju" u lovi!

Autor:

Oni su u protekloj godini zaradili više od TRISTA MILIONA DOLARA!

Pisci koji se "valjaju" u lovi! Foto: YouTube

"Forbs" je objavio listu deset pisaca koji su najviše zaradili između juna 2016. i juna 2017, a na listi se nalaze stara, dobro poznata imena fanovima književnosti, ali i nekoliko "novajlija".

10. Rik Riordan/Danijel Stil

Autor serijala "Persi Džekson" približio je grčku mitologiju novim generacijama, a ovo mesto deli sa Danijel Stil, famoznom autorkom ženskih "ljubića". Oboje su u protekloj godini zaradili po 11 miliona dolara.

Izvor: YouTube

9. E.L. Džejms

Iako nije izbacila ništa novo već dugo, i kritika je "sahranila" film "Pedeset nijansi sive" kao i njegov nastavak, žena koja nam je donela hit erotski serijal i dalje je na ovoj listi sa zaradom od 11,5 miliona dolara.

Izvor: YouTube

8. Pola Hokins

Britanska spisateljica prodala je, za samo godinu dana, više od dva miliona primeraka svog hit krimića "Devojka iz voza". Uspehu je doprinela i filmska adaptacija, a Hokinsova je inkasirala 13 miliona dolara.

RECENZIJA: Gledali smo "Devojku iz voza" i knjiga je NEUPOREDIVO bolja

Izvor: YouTube

7. Nora Roberts

"Kraljica romantičnih romana" važi za jednu od najuspešnijih samostalnih preduzetnica u Americi, a samo u protekloj godini zaradila je 14 miliona dolara.

6. Džon Grišam

Sjajni autor krimića u protekloj godini je zaradio 14 miliona dolara, a "Forbs" mu predviđa višu poziciju sledeće godine pošto njegov novi triler "Ostrvo Kamino" već hara top listama.

Surprise for my mumma...her favorite author #johngrisham

A post shared by melissa george (@melissageorgeofficial) on

5. Stiven King

Prošle godine, jubilarni 55. roman "Kraj straže" prodao je u 1,9 miliona primeraka samo u Americi! Gospodar horora ove godine će predstaviti i dugoočekivanu adaptaciju svog romana "To", a iz 2017. će izaći bogatiji za 15 miliona dolara.

RECENZIJA: "Mračna kula" za one koji (ni)su čitali knjige

Izvor: YouTube

4. Den Braun

Interesantno je da pisac koji se proslavio "Da Vinčijevim kodom" u protekloj godini nije objavio – ništa. Najveći deo njegove prošlogodišnje zarade (ukupno 20 miliona) čini avans za novi roman "Poreklo", koji "Forbs" procenjuje na "osam cifara".

Izvor: YouTube

3. Džef Kini

Autor serijala "Diary of a wimpy kid" već deset godina napreduje na listi, a protekle godine zaradio je čak 21 milion dolara.

Izvor: YouTube

2. Džejms Paterson

Najbogatiji pisac Amerike godišnje samo u toj zemlji proda skoro deset miliona primeraka svojih dela! Prošle godine, prodao je prava za adaptaciju više svojih priča, i dobio ogroman avans za triler koji piše zajedno sa Bilom Klintonom. Ukupno je zaradio 87 miliona dolara.

Izvor: YouTube

1. Dž. K. Rouling

Britanska spisateljica opet je "magijom" došla do vrha ove liste! Njenoj zaradi od neverovatnih 95 miliona dolara doprineo je holivudski hit "Fantastične zveri i gde da ih pronađete", zabavni park u stilu Hogvortsa u "Univerzalovom" studiju, ali i predstava "Hari Poter i ukleto dete" koja je, barem na Vest Endu, rasprodata do sredine sledeće godine!

Izvor: YouTube

Tagovi:
Sve vesti