Vikend doneo gužve na granicama

Na graničnim prelazima su velike gužve, ponegde se čeka i do tri sata.

3
A- A A+
Ilustracija Foto: MONDO Ilustracija

Na putevima u Srbiji očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja zbog početka vikenda i špica letnje turističke sezone, posebno na putevima ka Mađarskoj, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

U toku je sabor trubača u Guči, pa se očekuje pojačan saobraćaj prema Čačku i na Ibarskoj magistrali.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima danas je sve duže, pa se tako na prelazu Batrovci sa Hrvatskom na izlazu iz Srbije čeka tri sata, a na ulazu oko jedan sat, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na prelazu Šid vreme prolaska se brzo menja, pa su zadržavanja i do sat vremena i treba koristiti prelaze Bačka Palanka, Sot, Ljuba i Neštin.

Prema najnovijim informacijama Uprave granične policije, na GP Horgoš putnička vozila na izlazu iz Srbije čekaju oko dva sata, kao i na Kelebiji, gde je takođe zadržavanje na izlazu oko 120 minuta.

Vreme zadržavanja je promenljivo, pa ipak koristite manje frkventne GP sa Mađarskom, Bački Breg, a samo za putnička vozila od 7 do 19 časova otvoreni su GP Bajmok, Horgoš II , Bački Vinogradi i Đala, pri čemu su trenutno zadržavanja sa naše strane granice do 30 minuta, a treba računati na nešto duža zadržavanja sa mađarske strane granice.

Ka Crnoj Gori na GP Gostun čeka se do 30 minuta, a slično je i na GP sa Makedonijom i Bugarskom, gde su trenutno zadržavanja do pola sata, sa tendencijom porasta.

Izvor: YouTube

Sve vesti