Oskarovcu uručeno "Srce Sarajeva"

Autor:

A crveni tepih delio je sa Lepom Brenom!

Holivudskom reditelju Oliveru Stounu, višestrukom dobitniku nagrade Oskar uručena je nagrada "Počasno srce Sarajeva".

Stoun, koji je prošetao crvenim tepihom je jedna od najvećih zvezda ovogodišnjeg 23. Sarajevo film festivala što je pokazala i publika koja ga je dočekala burnim aplauzom.

Poznati reditelj je dobitnik tri Oskara, a nagrađivan je na film festivalima u Berlinu i Veneciji, režirao je više od dvadeset dugometražnih filmova i brojne dokumentarce, a među njegovim ostvarenjima je i film o američkom uzbunjivaču Edvardu Snoudenu.

Nedavno je uradio seriju intervjua sa ruskim predsednikom Putinom, a taj film će takođe, njemu u čast, biti prikazan na ovom festivalu.

Jedan broj posetilaca festivala kaže da su upravo ti intervjui razlog zbog kojeg su došli u Sarajevo, a među njima je i Predrag Predin (30) iz Novog Sada inače zaposlen u internet kompaniji u Norveškoj.

"Video sam program, ali ću se detaljnije upoznati sa njim. Zasigurno želim da pogledam Putinove intervju sa Oliverom. Gledao sam članke o tome, deluje kontroverzno i mislim da je Stoun imao odličnu priliku da upozna Putina. On je enigma za nas zapadnjake, verujem da ću ga bolje upoznati kroz te intervjue", rekao je on Tanjugu.

Jan Tusi iz Frankfurta kaže da mu se dopada Oliver Stoun kao i da bi voleo da vidi njegov intervju sa Putinom.

"Voleo bih da vidim intervju sa Putinom, jer će nam reći mnogo toga što drugi novinari ne mogu da nam kažu", rekao je Tusi Tanjugu.

Pažnju Stounu u jednom trenutku "ukrala" je Lepa Brena koja je takođe prošetala crvenim tepihom.

Sarajevo filmski festval

A post shared by Zivojinovic Fahreta (@lepabrenaa) on

"Prvi put sam na Sarajevo film festivalu, srećna sam sto je festival ozbiljno zaživeo. Večeras sam došla po pozivu Emira Hadzihafizbegovića sa kojim sarađujem punih 30 godina, biću na premijeri njegovog filma 'Žaba' i drago mi je što sam deo ove svečanosti", rekla je Tanjugu Lepa Brena.

Sarajevo film festival ima ukupno 18 programa, a biće prikazano 235 filmova.

Festival je počeo u petak uveče.

Tagovi:
Sve vesti