
Proteklih godina izmišljeno je toliko različitih ukusa čokolade - tamnu, mlečnu i belu su mešali sa voćem, karamelom, keksom, kikirikijem… Ali, ono što su sada napravili je potpuno drugačije!
Poslednjih decenija, naučnici su pokušavali da naprave novu čokoladu, i prvi put posle 80 godina su u tome uspeli.
Ove nedelje u Švajcarskoj je napravljena nova poslastica, roze boje, a dobila je ime "Rubin".
Naime, švajcarski gigant "Beri Kalebo" je za novu vrstu čokolade koristio crvena kakao zrna, a kažu da je poslastica "bobičastog ukusa i raskošne glatkoće".
"Četvrta vrsta čokolade nudi potpuno novi ukus, nije gorka, mlečna, niti slatka", kažu iz kompanije.
Za sada još uvek nije precizirano kada će se "rubin" čokolada naći u prodaji, mada švajcarska kompanije poručuje da će to verovatno biti pre nego što mislimo.