• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spremili pare za Srbe: Otvorite biznis u Boliviji

Izvor Tanjug

Potpredsednik Bolivije Alvaro Garsija Linera ponudio je Srbiji da u La Pazu otvori kancelariju da bi bila veza između srpskih firmi koje bi se angažovale na poslovima u ovoj zemlji, kao i između vlasti Srbije i Bolivije.

  Srpski konzul - Bolivija poziva srpske firme Izvor: Ilustracija MONDO/Googlemaps
Izvor: Ilustracija MONDO/Googlemaps

Zamenik bolivijskog predsednika, poznatog levičara Eva Moralesa, tokom nedavnog boravka u Beogradu je u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem ponudio velike svote novca za dolazak srpskih firmi na tržište Bolivije, kaže u razgovoru za današnju "Politiku" Žana Petković Kuljača de Rodriges, počasni konzul Srbije u ovoj zemlji koja je prisustvovala razgovoru dvojice zvaničnika.

Rudari batinama usmrtili zamenika ministra!

"Potpredsednik je ponudio mnogo para, takoreći ceo svoj budžet za sledeću godinu, ali je samo tražio da otvorimo kancelariju u prestonici La Pazu i to što brže. Boliviji su potrebne firme koje bi radile na izgradnji hidroelektrana, bolnica u prigradskim sredinama, puteva, mostova. On je otvoren za saradnju, jer se naše dve zemlje bilateralno dugi niz godina pomažu, a Bolivija ima nedvosmislen stav povodom pitanja Kosova", kaže konzul Srbije.

MORALES PAPI: Prijatelju, KOKA JE VRH, veruj mi

Kako ističe, Linera je prvi zvaničnik na visokom nivou koji je posle 1960. godine došao u Srbiju, dok je poslednji značajan političar iz Beograda u Boliviji bio Koča Popović.

"Potpredsedniku Bolivije mnogo zapadni privrednici dolaze na noge, jer ova zemlja ima zlato, srebro, rudu. Nedavno su bili predstavnici 18 nemačkih firmi. A sada on dolazi kod nas i kaže: 'Hoću ovo vama da dam jer vi ste socijalisti. Kada sam išao u školu sanjao sam da dođem u Beograd, vi ste meni bili ideal marksizma"', priča konzul Srbije.

Ona je ukazala da Bolivija ima najveće rezerve retkih metala, kao i da ima potpisane ugovore o prodaji gasa regionu, pa tamo stižu injekcije stranog kapitala.

"U Boliviju sada dolazi mnogo ljudi, pogotovo iz Kine", rekla je Žana de Rodriges.

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

62

Ali mi radje dajemo pare

Dragan

Obavestite druga Garsiju Lineru da je 4. maja 1980. u 15:05h preminuo drug Tito.

Zvele

Jao koji bre nasi privrednici,oni sto su sve stekli preko politickih stranaka.Za njih je normalno poslovanje gde nema pokitike i burazersko kumovskih veza spansko selo.

special image