NOVI SIMBOL GRADA: "Skyline Belgrade" VIDEO, FOTO

Autor:

U Beogradu će uskoro nići stambeno-poslovni kompleks "Skyline Belgrade" koji bi trebalo da postane novi simbol grada. Kompleks u centru, u Ulici kneza Miloša, vredan je 200 miliona evra, a investor je izraelska kompanija "AFI Europe".

NOVI SIMBOL GRADA: "Skyline Belgrade" VIDEO, FOTO Foto: Mondo/Goran Sivački

Na Novom Beogradu u poslovnom parku Airport City pritiskom na dugme svečano je najavljen početak izgradnje savremenog kompleksa koji će se nalaziti na atraktivnoj lokaciji u Ulici kneza Miloša, koja predstavlja kapiju za Novi Beograd i vezu s autoputem E-75.

Savremeni kompleks prostiraće se na mestu nekadašnjeg Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova, nedaleko od mosta "Gazela", a investitori kao i gradonačelnik Siniša Mali, smatraju da će "Skyline Belgrade" koji će imati tri kule, postati novi simbol Beograda

Predstavljanju ovog objekta, za koji investitori tvrde da će biti jedno od najimpozantnijih obeležja Beograda, prisustvao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a pritiskom na dugme Mali i izraelski investitori svečano su označili početak gradnje.

POGLEDAJTE SNIMAK:

Izvor: mondo

Kompleks modernog dizajna imaće tri kule, i više od 100.000 kvadratnih metara stambenog, poslovnog i maloprodajnog prostora, na prestižnoj lokaciji u centru grada.

Pored toga, projekat će obuhvatiti podzemnu garažu na više nivoa namenjenu svim korisnicima sadražaja ovog kompleksa koji će se nalaziti na jednoj od najprometnijih starogradskih lokacija.

Projekat "Skyline Belgrade", kako najvljuju investitori, krasiće elegantna arhitektura i savremeni koncept stanovanja i poslovanja.

U kompleksu će se nalaziti i nekoliko posebnih sadržaja – kao što su najveći privatni bazen, spa centar i drugi brojni uslužni sadržaji.

U okviru novog stambeno-poslovnog kompleksa nalaziće se i maloprodajna i poslovna zona Skywalk. Park "Gazela" biće preuređen. Investitori najavljuju da će park koji se nalazi na kraju Sarajevske ulice, kao i Ulice kneza Miloša, postati zelena oaza u kojoj će Beograđani moći da uživaju.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Adir El Al, izvršni direktor kompanije "AFI Europa" rekao je na svečanosti povodom početka gradnje da će savremeni kompleks budućim stanarima pružiti pogodnosti i lukzus na prestižnoj lokaciji u centru grada.

"Ponosni smo na to što ćemo kroz ovu našu investiciju od 200 miliona evra obezbediti mnoga nova radna mesta i doprineti razvoju lokalne privrede. Želeo bih posebno da se zahvalim predstavnicima Republike Srbije i grada Beograda na dobrim odnosima i poverenju koje su nam ukazali. Uz izuzetnu saradnju i njihovu podršku stigli smo do ovog momenta u kome počinjemo naš treći veliki projekat u Beogradu, Skyline, za koji smo uvereni da će biti naš ponos i novi simbol Beograda", istakao je Adir El Al.

Izvor: MONDO

CENE STANOVA

Izvršni direktor kompanije "AFI Europa" Adir El Al rekao je ranije da se još ne zna tačno koliko će koštati stanovi, ali da je verovatno da će parirati onima u Central gardenu u centru Beograda. Tamo je kvadrat 2.150 evra plus PDV.

Gradonačelnik Beograda je takođe potvrdio da će "Skyline Belgrade" biti još jedan novi simbol Beograda.

"Ceo svet je globalno selo u kome se nije lako izboriti na tržištu, a mi smo uspeli da privučemo investitore i postanemo zemlja koja ih privlači", rekao je Siniša Mali i dodao da se Beograd menja iz dana u dan, i da postaje sve lepši.

Gradonačelnik je naveo da Beograd privlačenjem novih investicija postaje grad budućnosti i podsetio da su u samo jednom danu, juče, otvoreni šoping centar u Lazarevcu, kao i novi tržni centar "Rajićeva" u Knez Mihailovoj ulici, a obeležen je i početak gradnje projekta "Skyline Belgrade".

Izvor: mondo

U centru Beograda koji je postao jedno veliko gradilište u toku je realizacija mnogobrojnih značajnih infrastrukturnih projekata.

Beograđane uskoro čeka i renoviranje Ulice kneza Miloša, kao i izgradnja još jednog novog stambeno-poslovnog kompleksa na mestu gde je nedavno srušena stara zgrada ambasade SAD, oivičena ulicama Kneza Miloša, Sarajevskom i Ulicom vojvode Milenka.

Ovako će izgledati nova Ulica kneza Miloša (FOTO)

AIRPORT CITY, CENTRAL GARDEN…

Kompanija AFI Europe na tržištu Srbije prisutna je od 2005. godine, kada je započela izgradnju “Airport City Belgrade”, a nakon te investicije, 2014. godine započela je s izgradnjom prvog kondominijuma u centru prestonice, "Central Garden".

Sve vesti